Kerro muillekin, että olet mukana!

Ilmoita meille oman kuntasi kiitosjuhlatempauksen etenemisestä. Kerro, milloin juhlitte ja miten. Kartasta voit seurata tempauksen leviämistä läpi Suomen. Klikkaamalla paikkakuntaa näet, mitä kyseisellä paikkakunnalla tapahtuu.
Kerro muillekin, että olet mukana

Ilmoita meille oman kuntasi kiitosjuhlatempauksen etenemisestä täällä. Kerro, milloin juhlitte ja miten.

Jaa Juhlakertomus

Muista kertoa juhlasuunnitelmistasi muillekin! Vastaa lyhyesti muutamaan kysymykseen, tästä linkistä.

Tapahtuman järjestäminen

Tarvitsetko apua juhlajärjestelyihin? Vinkkejä ja ideoita tapahtuman suunnitteluun löytyy täältä.

Osoite tai postinumero
Säde:
OtsikkoKategoriaOsoiteKuvaus
EspooPidetyt tapahtumatJuuritie 1, Espoo

10.4.2017 klo 14 alkaen

Itsenäisyyden juhlavuoden 100.päivän juhla muistisairaille Mainiokoti Huvilaharjussa. Juhla alkaa yhteisellä Maamme-laululla ja maljojen kohottamisella klo 14. Ohjelmassa kakkukahvit ja yhteislaulua sekä Espoon Tuomiokirkkoseurakunnan tervehdys.

Yhteystiedot: Arja Sokura arja.sokura@mehilainen.fi / 040 358 3194

EspooPidetyt tapahtumatEspoo

Ison Omenan palvelutori / 11.8.

Kauppakeskus Isossa Omenassa, Espoossa, sijaitseva julkisten palveluiden palvelutori viettää 1-vuotissyntymäpäiviään elokuun puolivälissä. Virallisen syntymäpäivän, perjantain 11.8. kunniavieraita ovat seniorit, hyvinvointivaltiomme rakentajasukupolvi. Ohjelmassa on mm. seniorimuskari, tanssit orkesterin tahdissa, ensiapukoulutusta, hemoglobiinin mittausta ja kahvitarjoilu.

Yhteystiedot: Hanna Kautto hanna.kautto@espoo.fi / 046 877 3908

EuraPidetyt tapahtumatEura

Vanhustenviikon tilaisuus

– Seija Leppäsen luento aiheesta ”Sukupolvet yhdessä”
– Musiikkiesityksiä
– Lounas ja kahvitarjoilu
– Kiitos: vanhusneuvoston puheenjohtaja

Järj. Euran sivistyspalvelut, Euran seurakunta, Euran vanhuspalvelut

Yhteystiedot: Jouko Koivunen, jouko.koivunen(at)eura.fi, 044 4 224 451

HämeenlinnaPidetyt tapahtumatHämeenlinna

1.10.2017 / Hämeenlinnan Verkatehdas

Vanhusten viikon juhla

Valtakunnallisen vanhustenviikon kansallinen pääjuhla klo 13.00 alkaen. Juhla myös striimataan verkossa ja sitä voi seurata osoitteessa www.hameenlinna.fi.
Valtakunnallista vanhustenviikkoa 1.-8.10.2017 vietetään teemalla Ikäpolvet yhdessä - Generationerna tilsammans ja viikkoa suojelee tasavallan presidentti.

Yhteystiedot: Tiina Vahtokari tiina.vahtokari@hameenlinna.fi / 03 621 2385

HämeenlinnaPidetyt tapahtumatHämeenlinna

17.11. / Hämeenlinna

Kotihoidon asiakkaille suomi 1oo kutsuvierasjuhla

Ammattiopisto Tavastian opiskelijat toteuttavat 17.11.2017 Suomi100 -juhlan kotihoidon asiakkaille Ammattiopisto Tavastian tiloissa. Tilaisuus on kutsuvierastilaisuus.

Leipuri-kondiittoriopiskelijat valmistavat juhlakahvien tarjottavat ja tarjoilusta vastaavat ravintola- ja catering-alan ykkösvuoden opiskelijat. Lähihoitajaopiskelijat järjestävät juhlan muun ohjelman.

HämeenlinnaPidetyt tapahtumatHämeenlinna

6.12. / Hämeenlinna

Itsenäisyyspäivän juhlalounas

Hämeenlinnan kaupungin Ikäihmisten palvelut ja Tekme Oy järjestävät yhdessä itsenäisyyspäiväjuhlan 6.12.2017 niissä yksiköissä, joihin Tekme Oy tuottaa asukkaiden ateriapalvelun. Tekmen keittiöt valmistavat kolmen ruokalajin juhlalounaan ja menua suunniteltaessa on kuunneltu hoivayksiköiden asiakkaiden toiveita.

HankasalmiPidetyt tapahtumatHankasalmi

5.10.2017 klo 10.00-13.00 / Hankasalmen kunta, torialue

Toritapahtuma

Hankasalmen kunta järjestää koko vanhusväestölle toritapahtuman yhteistyössä kunnan Seniorikeskuksen, palvelutalojen ja eri järjestöjen kanssa.

Lisätietoja: Heli Puromaa, heli.puromaa@hankasalmi.fi / 014 2671 213

HankoPidetyt tapahtumatHanko

21.11. klo 14.00 / Hanko

Kutsumme seniorit tanssin pyörteisiin!

Vietämme kohta 100-vuotiasta Suomea ja samalla kiitämme edelliset sukupolvet hyvällä musiikilla, tansseilla sekä kakkukahveilla.
Musiikista vastaa Lime Hill Quartet.

Lisätietoja: Jennika Friman jennika.friman@hanko.fi / 0401391070

HausjärviPidetyt tapahtumatHausjärvi

3.10.2017 / Seurakuntatalo, Oitti

VANHUSTENVIIKON JUHLA

OHJELMA:
. Tervetulotoivotus, Satu Hietanen, vanhusneuvoston pj.
. Oitin päiväkodin lasten esitys
. Hausjärven seurakunnan tervehdys, Virpi Pirjetä
. Ruokailu
. Hausjärven kunnan tervehdys,
kunnanjohtaja Pekka Määttänen
. Juhlapuhe,
Matti Mäkelä, omaishoitajat ja läheiset -liitto ry
. Tanssiesitys, Timo ja Jaana Savolainen, Oitti
. Lauluesitys, Leena Saarinen
. Arpajaiset, Monimarjat
Tilaisuuden juontaa Leena Eramo
Hausjärvi on mukana Suomi 100-juhlavuoden Koko Suomi kiittää -tempauksessa.
Lämpimästi tervetuloa!
Järjestäjä: Hausjärven vanhusneuvosto

Yhteystiedot: Erja Pitkänen, erja.pitkanen(at)hausjarvi.fi

HeinävesiPidetyt tapahtumatHeinävesi

4.10 klo 9-13 / Heinävesi

Vanhustenviikon teemana on Ikäpolvet yhdessä ja Heinävedellä järjestetään yhdessä Otto Kotilaisen koululaisten kanssa teemapäivä. Pajapäivä on nimensä mukaisesti täytetty pajoilla: on musiikkipajoja, leikkipajoja, kädentaitopajoja jne. joihin voi vapaasti osallistua. Yhdessä syömme kouluruoka ja olemme välitunnilla, lopuksi kokoonnutaan Norppa-saliin laulamaan yhteislauluja ja kunnioitetaan Suomen syntymäpäiviä laulamalla Maamme-laulun.

Lisätiedot: Seija Tuovinen seija.tuovinen@siunsote.fi / 0133306142

HelsinkiPidetyt tapahtumatHelsinki

6.9.2017 klo 13-16 / Tavastia

Mummodisko

Vipattaako mummosi tanssijalka, sykkiikö naapurin papan sydän ikivihreille iskelmille? Oletko aina halunnut jorata diskopallojen loisteessa Tavastialla ja tehdä samalla hieman hyvää? Tilaisuutesi on koittanut!

Siskot ja Simot (www.siskotjasimot.fi) tuo syksyn päräyttävimmät bileet Tavastialle keskiviikkona 6.9. ja haluaa juuri sinut ja mummosi mestoille. Mummodiskossa kovimpia moovsseja pääsee esittelemään, kun vinyylilevyjä pyörittelevät DJ:t Kuk Norris ja Harri Hertell, sekä legendaarinen diskon kuningas, DJ Hall of Famer Tapani Ripatti!

Asuuko mummosi liian kaukana tai eikö pappa lämpiä diskoilulle? Ei hätää! Voit ottaa diskodeitiksesi kenet tahansa vanhuksen, jonka elämästä haluat tehdä groovimpaa, tai tulla tapahtumaan vapaaehtoiseksi tanssikaveriksi. Vapaaehtoisdiskoiluun ei vaadita erikoistaitoja tai edes rytmitajua – halu kohdata ihmisiä riittää!

K-18 Disko on kaikille maksuton ja parketilla pyörähtelyn lisäksi luvassa on yllätysohjelmaa. Karkeloinnin kuivattamaa kurkkua voi kostuttaa Tavastian baarissa myytävillä virvokkeilla ja siltä varalta, että nälkä yllättää, on valikoimassa myös pientä purtavaa.

Mummo kainaloon ja let’s disco!

Lisätietoja: info@siskotjasimot.fi / mummodiskotuottajat@gmail.com

HelsinkiPidetyt tapahtumatHelsinki

12.6.2017

Helsingin kaupunki muistaa kaikkia 100 vuotta täyttäneitä tai tänä vuonna 100 vuotta täyttäviä sini-valkoisin kukkasin ja pormestarin tervehdyksellä. Kampin kukka hoitaa kimput keskitetysti eri osoitteisiin: sairaalat, palvelutalot, kotihoidonyksiköt ja kodit. Muistamisesta kerrotaan kaupungin omassa asukaslehdessä Helsinki Infossa, joka ilmestyy 1.6.12017 ja jaetaan jokaiseen kotiin.

Helsinki Info ilmestyy 1.6. ja lehdessä on lyhyt puffi muistamisesta https://www.hel.fi/kanslia/helsinkiinfo-fi/

Yhteystiedot: Maarit Roschier maarit.roschier@hel.fi / 040 1688212

HelsinkiPidetyt tapahtumatKivalterintie 16, Helsinki

12.6.2017 / Kustaankartanon palvelukeskus

Helsinki-päivänä 12.6.2017 järjestetään Kustaankartanon palvelukeskuksessa kaksi yhteislaulujuhlaa, sään salliessa Kartanoravintolan pihalla, sateen sattuessa sisällä ravintolassa.

Ensimmäinen juhla on klo 10-12 ja toinen klo 14-16. Ajatuksena on tuoda tapahtuma niille, jotka eivät itse pääse tapahtuman luokse.

Ohjelmaan sisältyy Kaupunginmuseon Itsenäisyyden laulut musiikkimuistokyselyn pohjalta tehty yhteislaulukokoelma, jonka Metropolian Pop/Jazz-musiikin koulutusohjelman opiskelijat sovittavat ja säestävät. Laulun lisäksi ohjelmaan kuuluu tietenkin Helsinki-päivän kunniaksi kakkukahvit ja avajaispuhe, sekä paijattavia lemmikkiystäviä vanhuksille.

www.helsinkipaiva.fi 

Yhteystiedot: Maarit Roschier maarit.roschier@hel.fi / 040 1688212

HelsinkiPidetyt tapahtumatmannerheimintie 164, helsinki

Hoivakoti Tilkka / 14.6.

Kesäjuhla hoivakodin asukkaille ja heidän omaisilleen. Kitaristi soittamassa, laulamassa ja laulattamassa. Juodaan kesäiset mansikkakakkukahvit.

Yhteystiedot: Riitta Kolsi / riitta.kolsi@esperi.fi

HelsinkiPidetyt tapahtumatHelsinki

14.2.2017 / Helsinki

Ystävänpäiväkekkerit

HelsinkiMissio ja OP järjestivät Suomi 100 -juhlat ystävänpäivänä 14.2.2017 kello 14 palvelukeskus Ceciliassa. Juhlin osallistui noin 100 senioria ja 25 Hiiop100.fi avulla rekrytoitua vapaaehtoista mahdollistivat juhlan.

Yhteystiedot: Eveliina Nygren 
eveliina.nygren@op.fi

HelsinkiPidetyt tapahtumatHelsinki

12.6.2017 / Helsinki

Käpyrinne, HelsinkiMissio ja OP järjestivät yhteistyössä Helsinki-päivän kunniaksi 12.6 Suomi 100-juhlat Kantin Pysäkillä noin 100 seniorille. Juhlissa jaettiin Koko Suomi kiittää -kortit kaikille osallistujille ja kiitettiin heitä juhlavuoden kunniaksi. Vapaaehtoiset rekrytoitiin OPn kautta vapaaehtoistyön kohtaamispaikka Hiiop100.fi hyödyntäen. Mukana oli 20 vapaaehtoista.

Yhteystiedot: Eveliina Nygren eveliina.nygren@op.fi

HelsinkiPidetyt tapahtumatHelsinki

13.9.2017 / Helsinki

HelsinkiMissio, Käpyrinne ja OP järjestivät Suomi 100 juhlat n. 100 seniorille Käpyrinteen Käpylän palvelutalossa. Juhlassa kiitettiin senioreja Suomi 100 -hengessä ja kirjoitettiin muun maussa Koko Suomi kiittää -kortit senioreille. Tapahtuman mahdollistivat 20 vapaaehtoista, jotka rekrytoitiin Hiiop100.fi kautta.

Yhteystiedot: Eveliina Nygren eveliina.nygren@op.fi

HelsinkiPidetyt tapahtumatHelsinki

5.12. / Moniheli (Hermannin rantatie 12 B, 4. krs), Helsinki

Monikulttuurinen glögi- ja keskustelutilaisuus

Paikalle on kutsuttu maahanmuuttaja- ja kantasuomalaistaustaisia ikärikkaita. Keskustelutilaisuuksen aiheena on asuminen; uudet suomalaiset osallistujat kertovat millaista oli asua heidän entisessä kotimaassaan ja nyt Suomessa, suomalaiset osallistujat taas kertovat millaista oli asua täällä esimerkiksi 50 vuotta sitten.

Lisätietoja: Cisil Heltimoinen cisil.heltimoinen@moniheli.fi

Helsinki, KäpyläPidetyt tapahtumatHelsinki, Käpylä

10.5.2017 klo 14.30-16.00

Kesä alkaa Koskelasta kiitoksilla:
Perinteinen Käpynet-verkoston yhteinen kesänavaus-tapahtuma Koskelan monipuolisen palvelukeskuksen alueella.
Tapahtuma alkaa Koskelan kirkossa musiikin merkeissä, josta jatketaan piha-alueelle yhdessä ulkoillen ja iloista iltapäivää viettäen.

Yhteystiedot: Katri Kulmala katri.kulmala@kapyrinne.fi / 040 4560 584 

HollolaPidetyt tapahtumatHollola

6.12. klo 15-18 / Hollola

Kiitoskahvit

Koko Suomi kiittää kiitoskahvit järjestetään Hollolan kunnan itsenäisyyspäivän gaalajuhlan yhteydessä. Juhla järjestetään 6.12 klo 15-18 Hollolan kuntakeskuksessa Heinsuon koululla.

Lisätietoja: Marja Engman marja.engman@hollola.fi / 0447801310

HonkajokiPidetyt tapahtumatHonkajoki

10.11. / Honkajoki, Hongon koulu

Wanhanajan koulupäivä 

Hongon koululaiset viettävät perjantaina 10.11. Wanhan ajan koulupäivää. Aamupäivä käydään koulua vanhan ajan malliin. Luvassa on ainakin aamuhartaus, oppitunteja sekä vanhoja koululauluja yhteislauluna.
Toivomme että oppilaat pukeutuisivat päivän teeman mukaisesti: esim. tytöille letit nauhoineen, essuja ja hameita. Pojat voivat valita asukseen ruutu- tai neulepaitaa, kenties henkselit jne..

Oppilaat ovat laatineet haastattelukysymyksiä isovanhempien kouluajoista. Haastattelussa mietitään millaista koulussa oli silloin kun isovanhempi oli suunnilleen saman ikäinen kuin haastattelija on nyt.
Isovanhemmat ja isoisovanhemmat ovat tervetulleita päivään mukaan. Paikalla olevat isovanhemmat saavat kertoa koulumuistojaan. Isovanhemmat voivat ottaa mukaan koulumuistoja esim. valokuvan, koulussa tehdyn käsityön tai koulukirjan. Viimeinen tunti on varattu leikeille ja loruille vanhan ajan teeman mukaisesti.

Vanhan ajan koulupäivä on osa syksyn 2017 monialaista oppimiskokonaisuutta: Suomi 100v. ja Honkajoki 150v.

Lisätietoja: Arto Ala-Hannula arto.ala-hannula@honkajoki.fi / 0505775222

HuittinenPidetyt tapahtumatHuittinen

15.11.2017 alkaen klo 18:00 / Kuninkaisten vanhainkoti

Juhlakonsertti ja kakkukahvit

Kuninkaisten vanhainkodin 40-vuotisjuhla asukkaille, omaisille, entisille ja nykyisille työntekijöille. Ohjelmassa Huittisten musiikkiopiston juhlakonsertti ja kakkukahvit.

Yhteystiedot: Hannele Lehtonen, hannele.lehtonen(at)huittinen.fi, 044 7728338

HuittinenPidetyt tapahtumatHuittinen

11.12. klo 13 / Huittinen, Kaarirannan palveluasunnot

Suomi 100 -Kaariranta 20

Kaarirannan palveluasuntojen henkilökunta järjestää asukkailleen ja heidän läheisilleen juhlavan iltapäivän teemalla Suomi 100 vuotta-Kaariranta 20 vuotta.
Ohjelmassa on malja Suomelle, muistelua Kaarirannan alkuajoilta, läheisen koulun oppilaiden lauluesitys, "Eemelin" vierailu, joululauluja sekä henkilökunnan joulunäytelmä.
Lopuksi nautimme kahvit Suomi- konvehtien ja asukkaiden leipomien Suomi-pipareiden kanssa.

Lisätietoja: Kirsi Karimäki kirsi.karimaki@huittinen.fi / 050-394 6779

HumppilaPidetyt tapahtumatHumppila

21.11. / Humppila

Ikäpolvet kohtaa

Kaksi päiväkotilasten ryhmää menee Mäntyrinteen palvelukeskukseen laulamaan yhdessä ikäihmisten kanssa laululeikkejä ja vievät tervehdyksenä tekemänsä yhteisaskartelun.

Lisätietoja: varhaiskasvatuksen ja sivistystoimen johtaja Katja Ojala katja.ojala@humppila.fi

HyvinkääPidetyt tapahtumatHyvinkää

18.11. klo 13-16 / Hyvinkään kaupungintalon aula

Ikärikkaiden lauantaitanssit

Hyvinkää päräyttää kolmituntisilla lauantaitansseilla! Esiintyjinä Meiju Suvas ja Matti Esko. DJ Sami Puola

Vapaa pääsy

IisalmiPidetyt tapahtumatSahintie 8, Iisalmi

Kangaslammen pienkotikeskus / 29.6.2017 klo 13-16

Suomi 100 Kesäkisat Kangaslammen pienkotikeskuksessa. Ohjelmassa on leikkimielistä tarkkuusheittoa palloilla ja hevosenkengillä, mölökkyä ja esineiden tunnistusta. Makkaraa ja lettuja.
Mukaan on kutsuttu vanhusasukkaita omaisineen myös Palvelukeskus Onnimannista, Hoitokoti Aurinkokartanosta ja Palvelukeskus Kirkonsalmelta.

Yhteystiedot: Tarja Huttunen tai Riikka Hujanen
tarja.huttunen@ylasavonsote.fi / riikka.hujanen@ylasavonsote.fi
040 8304 304 / 040 8502 613

IittiPidetyt tapahtumatIitti

Aleksis Kiven päivänä 10.10. / Iitti

Vietämme juhlapäivän ryhmäkodin asukkaiden kanssa: lausumme isänmaallisia runoja, paikalla laulaja, myös yhteislaulua. Olemme tehneet jokaiselle asukkaalle kiitoskortin "tien raivaamisesta" meidän sukupolvellemme. Tarjoilemme kuohuviiniä ja pikkunaposteltavia tilaisuuden ajan. Iltatuokiomme on reilu parituntinen, sen päätämme Maamme-lauluun.

Lisätietoja: Eeva Kiri eeva.kiri@hotmail.com / 040-4777038

IlomantsiPidetyt tapahtumatSoihtulantie 7 Ilomantsi

25.8.2017 klo 14.00

Kutsumme ikäihmisiä ja lapsia perjantaina 25.8. klo 14.00 alkavaan Karhusatuja ja –lauluja tilaisuuteen, jossa paikalliset teatterilaiset kertovat ikäihmisten lapsuuden aikaisia karhusatuja ja tarinoita, joita höystetään karhulauluilla. Tapahtuman paikkana on Piirolan piha. Tapahtuman jälkeen juomme yhdessä kahvit.

Tapahtuma liittyy 24. – 26.8.2017 Ilomantsissa pidettäviin Karhufestivaaleihin.

Yhteystiedot: Marjut Ahokas marjut.ahokas@ilomantsi.fi / 040 104 3101

IsokyröPidetyt tapahtumatHärkäkiventie 36 Isokyrö

Pe 2.6. / klo 12.30 - 15 / Isokyrön palvelukeskus

Suomi100-iltapäivätanssit palvelukeskuksen asukkaille. Isonkyrön seurakunnan Houseband ja kanttori Suvi Koivisto tanssittavat vanhuksia vanhojen suomalaisten iskelmien ja tanssimusiikin tahdissa. Vanhuksia tanssittamassa palvelukeskuksen työntekijät ja joukko vapaaehtoisia.

Yhteystiedot: Suvi Koivisto suvi.koivisto@evl.fi / 044 777 2160

IsokyröPidetyt tapahtumatHärkäkiventie 36, 61500 Isokyrö

Laurilanmäki / 29.7. (jos sataa niin uusi päivämäärää 5.8.) klo 13-15

Kesätempaus
Salibandyseura FBC Remix järjestää Laurilanmäellä ulkoilutapahtuman, jossa piha-alueella kaukalossa on pelaamassa seuran pienimmät. Eri joukkueiden pelaajat hoitavat ikäihmisten ulkoilutusta, toiset grillaavat makkaraa ja osa keittää kahvit. Tervetuoa viettämään leppoisaa yhteistä aurinkoista kesäpäivää Laurilanmäen piha-alueelle!


Yhteystiedot: Anne Kujala anne.kujala@netikka.fi / 040 526 9168

IvaloPidetyt tapahtumatIvalontie 6, Ivalo

14.2.2017 klo 11.30

Inari kiittää – ystävänpäivätanssit Ivalossa!

Inarin kunta järjestää päiväsaikaan kaikille avoimet Suomi 100-kiitostanssit: päivätanssit järjestetään Ivalon kulttuuritila Kuulaassa ystävänpäivänä 14.2.2017 klo 11.30 alkaen kahvituksella ja klo 12 tanssituksella. Tanssittajana toimii Peippo & Ajomiehet –orkesteri. Musiikki rautalankapohjaista iskelmää, linjalla Topi Sorsakoski & Agents. Orkesteriin kuuluu Pertti Peippo; laulu, Rami Hammar; soolokitara, Pekka Mertaniemi; komppikitara, laulu, huuliharppu, Jyrki Rasmussen; basso Markku Pyykkönen; rummut. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta varaathan hieman käteistä mukaasi arpajaisia ja kanttiinia varten.

Ystävänpäivän kiitostanssit jatkavat Inarin kunnan päivätanssien sarjaa. Tanssien kautta Inarin kunta tahtoo kiittää ikäihmisiä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden toteutumisesta. Kaikille avoimeen tilaisuuteen kutsutaan vanhusten palvelukotien asukkaita, kotihoidon asukkaita, toimintakeskuksen asiakkaita ja Inarin kunnan ikäihmisten erityisyhdistysten jäseniä. Tavoitteena on toteuttaa iloinen virkistäytymistapahtuma kaikille päivätansseista kiinnostuneille.

Päivätanssit järjestää Inarin kunnan liikuntatoimi ja kulttuuritoimi + yhteistyötoimijat.
Kanttiinin järjestää Inarin omaishoitajat ja läheiset ry ja Lapin muistiyhdistys - Ivalon Alaosasto ry.
Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää arpajaiset toimintansa tukemiseen.

Yhteystiedot: Mirja Karjalainen mirja.karjalainen@inari.fi / 040 776 7546

Marke Rautiala marke.rautiala@inari.fi / 0400 172304

JämijärviPidetyt tapahtumatJämijärvi

24.10. / Jämijärvi

Turvallisesti yhdessä -syksyn yleisöseminaari

Satakunnan vanhusneuvosto järjestää Porissa Satakunnan ammattikorkeakoulun tiloissa Turvallisesti yhdessä -syksyn yleisöseminaarin. Jämijärven vanhusneuvosto tarjoaa kyydityksen seminaariin osallistuville ikääntyneille kuntalaisille.

JämijärviPidetyt tapahtumatJämijärvi

6.12. / Jämijärven kunta

Itsenäisyyspäiväjuhlat

Jämijärven kunta ja Jämijärven seurakunta järjestävät yhteistyössä Suomen Itsenäisyyspäiväjuhlan Jämijärven seurakuntakodilla. Jämijärven vanhusneuvosto tarjoaa kyydityksen juhlaan kaikille ikääntyneille kuntalaisille. Ohjelmassa itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus, jonka jälkeen seppeleiden lasku muistomerkeille kunniavartioineen. Itsenäisyyspäivän juhlassa tervehdyssanat, juhlapuhe, lauluesityksiä, Jämijärven mieskuoron esityksiä, kahvitarjoilu. Kaikille sankarihaudoille sytytetään kynttilät Itsenäisyyspäivän aamuna. Ohjelman kokonaisuus saattaa vielä muuttua.

Yhteystiedot: Anne Ranta anne.ranta@jamijarvi.fi / 0407699185

JämsänkoskiPidetyt tapahtumatJämsänkoski

4.12. / Jämsänkoski, Ikipihlaja Johanna

Omaisten ilta

Juhlimme omaisten iltaa, teemalla 10- vuotias hoivakoti sekä 100- vuotias Suomi.
Tarkoitus viettää mukava, lämmin ilta yhdessä
asiakkaiden ja omaisten kanssa.
Me osaltamme annamme isot kiitokset edellisille sukupolville, jotka ovat olleet rakentamassa isänmaastamme näin hyvän paikan olla ja elää!

Lisätietoja: Johanna Uosukainen johanna.uosukainen@pihlajalinna.fi / 0405713742

JärvenpääPidetyt tapahtumatJampankaari 1

11.2.2017 klo 14.00

Elokuvailtapäivä

Viedään elävä kuva asiaan kuuluvine tarjoiluine ystävänpäivän tienoilla Vaahterakotiin! Ohjelmassa Mielensäpahoittaja-elokuva ja popkornitarjoilu.

Yhteystiedot: jarvenpaa@siskotjasimot.fi

JÄRVENPÄÄPidetyt tapahtumatJampankaari 1, Järvenpää

20.5. klo 13-16

Kakkukarnevaalit!

Huomio kylänmiehet ja naapurit! Asuuko sisälläsi Master Chef? Sykkiikö sydämesi Marie Antoinette-henkiselle herkuttelulle? Tule mukaan toteuttamaan tämän kevään maistuvinta välittämisen keikkaa Järvenpäässä 20.5. kun Siskot ja Simot vievät ravintolapäivän Jampankaaren palvelupihalle katujuhlien muodossa.

Yhteystiedot: Oona-Lotta Salomaa 044 9733 844 / jarvenpaa@siskotjasimot.fi

JärvenpääPidetyt tapahtumatJärvenpää

28.10. klo 13.15 / Saunakallion koulu, Järvenpää

Koko Suomi kiittää -tempauksen pääjuhla

Juhla vietetään Saunakallion koululla lauantaina 28.10.
Juhlan kunniavieraiksi on kutsuttu hoivakotien ikärikkaat asukkaat.

Ohjelmassa tapaaminen Sibeliuksen ja Schjerfbeckin kanssa teatterin keinoin á la Keski-Uudenmaan Teatteri KUT, kuorolaulun ja runonlausunnan loistetta Krysanteemit-kuoron ja oppilaiden esittämänä, tanssin sykettäBeatDropsin tarjoilemana sekä sinivalkoinen äänemme, upea Katri Helena

FB-tapahtuma täällä.

Yhteystiedot: jarvenpaa@siskotjasimot.fi / 044 9733844

JoensuuPidetyt tapahtumatpesolantie 2, joensuu

Sinkkolan kotieläinpiha / 4.8. klo 12-15

Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut järjestää kolmatta vuotta peräjälkeen Joensuussa Sinkkolan kotieläinpihassa EloVeeran, varttuneemmalle väelle suunnatun kesätapahtuman. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna perjantaina 4.8 kello 12.00-15.00 ja luvassa on paitsi rentoa yhdessäoloa, myös ohjelmaa monipuolisesti koko tapahtuman ajan.

Tapahtuma on pääsymaksuton ja kaikille avoin. Kohderyhmänä ovat erityisesti varttuneempi väki ja heidän perheensä.

Tänä vuonna tapahtumassa on tarjolla yhteislaulua, jumppahetki, yhteisötaideteoksen tekemistä, käsityöpuoti Vihmerän myyntipiste sekä esittelypisteet esimerkiksi Martoilta, Suomen Punaiselta Ristiltä ja Pelastuslaitokselta. Perheen pienimmät voivat osallistua Eetun Pihaseikkailuun ja voittaa palkintoja! Kotieläinpihan eläimet ovat myös paikalla, joten heitä voi käydä moikkaamassa. Sinkkolan oma kahvio palvelee normaalisti tapahtuman ajan.

Tänä vuonna tapahtuma liitetään Koko Suomi kiittää-hankkeeseen, ja se tulee esille tapahtuman avajaispuheessa, nuorisovaltuuston edustajan puheessa sekä juhlallisen alkumaljan merkeissä.

Yhteystiedot: Maija Luhtasela maija.luhtasela@jns.fi / 0504320195

JoutsaPidetyt tapahtumatJoutsa

6.10.2017 

Elämänkaari-juhla

Vanhustenviikon pääjuhla: Elämänkaari-juhla. Teemana "sukupolvet yhdessä". Ohjelmassa koululaisten esityksiä, vierailevia muusikkoja, runoja, senioritanssia ja yhteislauluja. Juhlan jälkeen kahvitus osallistujille. Juhla on maksuton ja toteutettu Joutsan yhtenäiskoulun, eri hankkeiden ja yhdistysten yhteistyönä.

Yhteystiedot: Niina Kankare-Anttila niina.kankare-anttila@joutsa.fi / 040 4805624

Jurvan niemenkyläPidetyt tapahtumatJurvan niemenkylä

14.10. klo 10-14 / Jurvan niemenkylä

Sadonkorjuujuhlat "Honkalan Parttenkoliaaset"

Koko perheen sadonkorjuujuhlat. Nuorisoseuran naiset leipovat ja valmistavat lähituotteista lounaan. Kylän miehet parkkeeraavat traktorinsa pihaan. Lotta-poni tulee kuljettamaan kärryillä perheen pienimpiä. Heinäpaali-liukumäki ja maalaistori.

Lisätietoja: Pia Liukku pia.liukku@gmail.com / 0407775022

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

5.12. klo 12.30 / Jyväskylä, Huhtasuon päiväkeskus

Tarinoita rintamalotista

Runo ja kynttilöiden sytytys. Tarinoita rintamalotista esitys: runoa, laulua yms.

Lisätietoja: Kirsi Takanen kirsi.takakanen@jkl.fi / 014-2663788

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

5.12. klo 12 / Jyväskylä, Korpilahden päiväkeskus

Satu ja Arto Rantasen itsenäisyyspäivän konsertti

Korpilahden päiväkeskuksella 5.12. klo 12-13.

Lisätietoja: Kaisa Toivanen, päiväkeskusohjaaja kaisa.toivanen@jkl.fi / 014 266 3795

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

5.12. klo 11.30 / Jyväskylä, Keltinmäen päiväkeskus

Suomi 100 vuotta juhla

Musiikkia, runoja ja Tunnista presidentti visailu, vetäjänä taiteilija Jari Siljamäki.
Kakkukahvit

Lisätietoja: Minna Salminen minna.salminen@jkl.fi
/ 014- 2663792

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

7.12. klo 12 / Jyväskylä, Säynätsalo

Trio Primavera: Sota-ajan muistokonsertti 

Sota-ajan muistokonsertissa kuullaan sota-ajan tunnetuimpia kappaleita, kuten Äänisen aallot ja Elämää juoksuhaudoissa. Trio Primaverassa esiintyvät Jouko Virtanen (haitari), Kalevi Pitkänen (Basso) ja Seppo Tarvainen (kitara ja laulu). Samalla juhlitaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä.

Lisätietoja: Mervi Robert mervi.robert@jkl.fi / 014 2663789

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

5.12. klo 10 / Jyväskylä, Kyllikin päiväkeskus

Kiitos Isänmaasta! Runoja, lauluja ja ajatuksia isänmaasta.

Lisätietoja: Marja-Leena Leino marja-leena.leino@jkl.fi / 014-2663783

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

5.12. klo 12.30 / Jyväskylä Tikkakoski

#etkot

Juhla aloitetaan kohottamalla malja Suomelle. Juhlassa esiintyy Sotaveteraanikuoro ja Oppilaita Tikkakosken yhtenäiskoulusta. Juhlan päätteeksi on kakkukahvit.

Lisätietoja: Heli Silvennoinen heli.silvennoinen@jkl.fi / 0142663961

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

4.12. klo 12.30 / Jyväskylä, Vaajakosken veteraanitalo

Veteraanikekkerit

Alussa kohotetaan malja Suomelle. Rautatieläisten mieskuoro esittää ohjelmaa ja lopuksi kakkukahvit.

Lisätietoja: Heli Silvennoinen heli.silvennoinen@jkl.fi / 0142663961

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

4.12. klo 12.30 Jyväskylä, Kypärämäen päiväkeskus

Suomi 100 juhla

Tervetuloa Suomi 100 juhlaan Kypärämäen päiväkeskukseen. Mikko Oinonen esiintyy klo 12:30, esittää isänmaallista ohjelmistoa. Esityksen jälkeen juhlava kahvitarjoilu. Kaikille avoin tilaisuus, tervetuloa!

Lisätietoja: Päiväkeskusohjaaja, Paula Räsänen
paula.rasanen@jkl.fi / 014-2663675

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

7.12. / Jyväskylä, Muistipäiväkeskus, Keljonkatu 26 B-talo

Tarkoituksena on järjestää Suomi 100 v. iltama muistipäiväkeskuksen asiakkaille ja omaisille. Iltamassa nautitaan lauluesityksestä, jossa käydään läpi itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä olevia lauluja yhteislauluna tai esiintyjän esittämänä. Esityksen jälkeen tarjoillaan kakkukahvit ja seurustellaan iltamaan osallistuvien kanssa.

Lisätietoja: Minna Kuukkanen minna.kuukkanen@jkl.fi

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

4.12. klo 12.30 / Jyväskylä Väinönkadun päiväkeskus

Itsenäisyyspäivän Suomi 100v juhlakonsertti Retroruusut

Juhla on Väinönkadun palveluyksikön ruokasalissa.
Retroruusut pitää arvokkaan ja juhlavan konsertin.
Juhlassa on mukana päiväkeskuksen asiakkaat ja palveluyksikön asukkaat.

JyväskyläPidetyt tapahtumatJyväskylä

11.12. klo 14-16 / Jyväskylä, Sepänkeskus

Seinämaalauksen julkistamisjuhla

Sepänkeskuksella Suomi 100-vuoden kunniaksi toteutettu ikäihmiset ja nuoret yhdistävä yhteisötaideprojekti juhlistaa valmista seinämaalausta!
Seinämaalauksen julkistamisjuhlassa aulasalissa tarjolla glögiä, piparia ja yhdessäoloa klo 14:00-16:00.
Ilmoittautumiset mielellään 7.12. mennessä: pilvi.tyrvainen(at)kyt.fi

Listätietoja: Pilvi Tyrväinen pilvi.tyrvainen@kyt.fi / 050 347 5993 

KaaviPidetyt tapahtumatKaavi

8.11. klo 12.30 / Kaavin Koulu

Suomi 100 v. -juhlakonsertti

Klo 12.30 kahvitarjoilu
Klo 13.00-14.00 Konsertti: Erkki Räsänen ja Juantehtaan Soittajat.
Tervetuloa! Vapaa pääsy.

Lisätietoja: Helena Miettinen helena.miettinen@kaavi.fi / 0400231446

KajaaniPidetyt tapahtumatKajaani
KajaaniPidetyt tapahtumatKajaani

14.12. klo 13 / Kajaani, Kaukametsä

Ikäihmisten joulujuhla

Kajaanin vanhusneuvoston järjestämä perinteinen ikäihmisten joulujuhla Kaukametsän salissa. Juhlassa julkistetaan kajaanilainen vuoden vanhus. Juhlan alussa juodaan torttukahvit.

Ohjelma: juhlan avaus, yhteislaulua, kaupungin tervehdys, kuorolaulua, tanssiesitys, pianoesitys, joulun sanoma sekä lausuntaa ja laulua. Juhlaan on vapaa pääsy. Juhlassa on jatkettu Vanhustyön keskusliiton vanhusten viikon teemaa, joka tänä vuonna oli "Ikäpolvet yhdessä".

Lisätietoja: Tuula Heikkinen tuula.heikkinen@kajaani.fi / 0447100234

KankaanpääPidetyt tapahtumatKankaanpää

6.12.2017 / Kankaanpääsali

Itsenäisyyspäivän juhla

Kankaanpään kaupunki järjestää Itsenäisyyspäivän juhlan joka alkaa juhlajumalanpalveluksella klo 10.00. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleiden lasku muistomerkeille kunniavartioineen. Itsenäisyyspäivän päiväjuhla alkaa klo 13.00 Kankaanpääsalissa. Juhlaa ennen tarjolla kiitoskahvit kaikille vauvasta vaariin. Tilaisuudessa tervehdys- ja juhlapuhe, musiikkia, runoesitys sekä kuvakavalkadi menneiltä vuosikymmeniltä ikääntyneitä kuntalaisia kunnioittaen.

Lisätiedot: Anne-Marja Kangas / johdon sihteeri
anne-marja.kangas@kankaanpaa.fi / 044 5772211

KarijokiPidetyt tapahtumatKarijoki

25.10.2017 klo 10 / Karijoen koulu

Runomies esiintyy

Karijoen koululla Runomies (Reijo Vähälä) esittää koululaisille ja varttuneelle väelle perinteistä runoutta. Tilaisuuden päätteeksi tarjotaan kirjastolla kahvit.

Lisätiedot: Antero Honkasalo antero.honkasalo@karijoki.fi / 0408484053

KarviaPidetyt tapahtumatKarvia

6.12. klo 12-15 / Karviatalo (Tyyni Tuulion katu 12) 

Itsenäisyyspäivän juhla 

Juhlaan kutsutaan kunnan sotaveteraanit ja muut ikäihmiset täytekakkukahveille ja järjestetään teemaan sopiva ohjelma.
Paikallinen ratsastustalli Karhes ry. kuljettaa sotaveteraanit hevoskärryillä kirkosta Karviatalolle.

Lisätiedot: Maria Laaksoharju hymy@karvia.fi / 044-7727513

KauniainenPidetyt tapahtumatKauniainen

24.9.2017 / Suomen raamattuopisto

Kiitosjuhla yli 80-vuotiaille: Tunnin pituinen ohjelmallinen tilaisuus, jossa yhteislaulua, musiikkiesityksiä, juhla- ja hartauspuhe. Tilaisuuden jälkeen kakkukahvit. Tapahtuman tarkoituksena on antaa ikäihmisille kokemus siitä, että häntä arvostetaan ja kunnioitetaan sekä korkean ikänsä että elämäntyönsä takia.

Yhteystiedot: Elina Lamminmäki elina.lamminmaki@sro.fi / 040 451 6781

Kautiala, KangasalaPidetyt tapahtumatKautiala

Joulukuun 1.-24. / Kautiala, Kangasala

Raudanmaan joulukalenteri

Raudanmaan alueen perinteinen joulukalenteri, osallistuu osaltaan mukaan koko Suomi kiittää kampanjaan. Joulukalenteri tapahtuu ympäri Raudanmaan aluetta ja sitä voi seurata facebookissa, sivuilla täällä.
Kyläläisiä innostetaan tekemäänkiitostempauksia - oman näköisiään kiitoksia, koko joulukuun ajan ja julkaisemaan niistä kuvia, muidenkin nähtäväksi.

Lisätietoja: katri lindberg lauttajarvikatri@gmail.com / 0407373712

KemijärviPidetyt tapahtumatKemijärvi

5.10. klo 12 / Kemijärvi, kulttuurikeskus

Vanhusten viikon tapahtuma

Ohjelmassa mm. hyvinvointilautakunnan pj:n puhe, sukupolvet yhdessä-esitys, perhehoidon esittely, esityksiä koululaisilta, musiikkiopistolta ja senioritanssijoilta, lausuntaa, yhteislaulua sekä kahvit.
Lisätietoja: Anna Kekki anna.kekki@kemijarvi.fi / 040-7794501

KemijärviPidetyt tapahtumatKemijärvi

5.12. klo 12 / Kemijärvi

Kemijärven kanasalaisopisto ja kirjasto kutsuvat senioreita kirjastoon 5.12. teemalla ”Koko Suomi kiittää”

Kemijärven kulttuuri- ja vapaa-ajanpalvelut eli kansalaisopisto, kirjasto, musiikkiopisto ja varhaiskasvatus juhlivat kirjastossa itsenäisyyspäivän Etkoja ja kulttuurikeskuksen 30-vuotista taivalta tiistaina 5.12.

Kirjasto avautuu kello 12 ja ohjelma alkaa kello 13, jolloin esiintyvät Jyvälänpuiston päiväkodin ja eskarin lapset. Isokylän alakoulun oppilaiden videoterveys kuullaan tämän jälkeen.

Kello 14 Suomessa kokoonnutaan työpaikoille kahveille: on koko kansan kahvihetki! Kirjastossa on seniori-ikäisille oma kahvipöytänsä teemalla Koko Suomi kiittää. Haluamme näin osoittaa kunnioitusta ja kiitosta Suomen ja Kemijärven hyvinvoinnin rakentaneille. Kaikille kirjastoon saapuville tarjotaan kakkukahvit samaan aikaan.

Kello 15 esiintyvät Kemijärven Lausujat, jotka lukevat yleisön valitsemia suosikkirunoja ”Kohti pohjoista taivasta” –runoantologiasta. Lausujat ovat lukeneet Jenni Haukion kokoamaa antologiaa kirjastossa kerran viikossa keskiviikkoisin ja nyt arvotaan kaksi kyseistä kirjaa runoiltoihin osallistuneiden kesken.

Kello 16:30 tulevat musiikkiopistolaiset kirjastoon esiintymään; luvassa on kaksi erilaista ryhmän esitystä. Ja illan päättää Tunturiharmonikat, joka soittaa viihdemusiikkia, jotta pääsemme kaikki tanssimaan!

Kirjaston palvelut toimivat normaalisti kello 12-19. Esillä on kulttuurikeskuksen rakentamiseen ja keskuksen toimintaan liittyviä lehtileikkeitä ja kuvia. Tule juhlistamaan kulttuurikeskuksen pyöreitä vuosia ja Suomen itsenäisyyspäivän aattopäivää kirjastoosi!

Lisätietoja: Heidi Laukkanen heidi.laukkanen@kemijarvi.fi / 040 4842079

KeminmaaPidetyt tapahtumatKeminmaa

27.10. klo 19 / Keminmaa

Sinivalkoinen ääni 100 -vuotiaalle Suomelle -konsertti

Konsertissa esitetään Kari Tapion musiikkia. Konsertissa esiintyy eri artisteja. Tilaisuuteen Kunniakutsuvieraaksi on kutsuttu veteraanit ja lotat, sekä hoiva-, palvelukeskuksen-, kotihoidon-, sekä kehitysvammapalveluiden asukkaat. Konsertin järjestää J. Jalkanen yhteistyössä Keminmaan kunnan ja LC Keminmaa ja LC Keminmaa Neidonkengän kanssa

Lisätiedot: Anne Puotiniemi anne.puotiniemi@keminmaa.fi / 0407271026

KemiönsaariPidetyt tapahtumatKemiönsaari

3.12.2017 / Kemiönsaari, Kimitoön

Tämän tahdon sanoa

Ritva Kovalainen, Marianne Jokinen ja Sven Olin ovat tehneet kirjaa "Tämän tahdon sanoa" yli 80- vuotiaiden kemiönsaarelaisten ajatuksista ja Kovalaisen ottamista potreteista.

Kiitosjuhlaa pidetään kirjan julkistamistilaisuuden yhteydessä, jolloin myös avataan Kovalaisen valokuvanäyttelyä. Juhlaan kutsutaan kirjan haastateltavia sekä saaren ikäihmisiä. He saavat nauttia tarinoista, kuvista, musiikista ja tarjoilusta.

Lisätiedot: Hanna Mehtonen-Rinne hanna.mehtonen-rinne@kimitoon.fi / 045-6769752

KeravaPidetyt tapahtumatMetsolantie 4, Kerava

Hopeahovi (Metsolantie 4) / La 18.3. klo 13-15

Muistojen kahvila

Keravan Siskot ja  Simot järjestää maaliskuussa Välittämisen keikan Hopeahovilla (Metsolantie 4). Kahvilassa muistellaan Keravan historiaa: käydään Kerava-Seuran Satu Saariston johdattamaa keskustelua ja katsellaan vanhoja valokuvia. Tarjolla (tietysti) myös kahvia!

Sinua tarvitaan vapaaehtoiseksi avustajaksi. Olet tervetullut mukaan niin yksin kuin perheen tai ystävienkin seurassa.

Yhteysteidot: kerava@siskotjasimot.fi

KiuruvesiPidetyt tapahtumatKiuruvesi

Runohetki

Runohetki Hoitokoti Veikkolassa, Nivankatu 31. Kiuruvetiset kulttuurintekijät Leila Närhi-Murtorinne ja Leena Mulari tekevät Runohetki- kiertuetta Ylä-Savon alueella kirjastoissa, palvelutaloissa ja kyläntaloissa. Runohetkessä lausutaan yläsavolaisia runoja ja lastenrunoja sadan vuoden ajalta sekä kuvitetaan niitä live-piirtämällä. Runohetkiä tukevat Alli Paasikiven säätiö ja OLVI-säätiö.

Palvelutaloissa ja kyläntaloissa Runohetken toivotaan kokoavan yhteen eri ikäisiä kuulijoita. Etenkin toiveena on saattaa lapset ja ikäihmiset yhteen, ja tähän vanhat lastenrunot tarjoavatkin oivan mahdollisuuden. Runot ja piirustukset tarjoavat kiihkeässä ajassamme elämyksen, jossa ollaan kahden hyvin alkukantaisenkin taiteen lajin äärellä.

Tavoitteena on lisätä taidetoiminnan kautta ikäihmisten hyvinvointia ja tasavertaisuutta sekä välittää alueen runoperinnettä ja vahvistaa maaseutukylien elinvoimaisuutta.

Runohetkiin niin kirjastoihin, palvelutaloihin kuin kyläntaloillekin ovat kaikki tervetulleita ja niihin on vapaa pääsy! Toivottavasti runon ilo tavoittaa mahdollisimman monet!

Yhteystiedot: Leena Mulari, lennart.tikkanen(at)gmail.com, 050 5642874

KokkolaPidetyt tapahtumatPitkänsillankatu 39 Kokkola

8.6. / 6.7. / 10.8. / 7.9.  / R.H. Renlundin museo ja ITE-museo

Ohjelmaa ikäihmisille joka kesäkuukauden yhtenä torstaina klo 11-18. Opastuksia museon kesänäyttelyihin. Tarjolla pullakahvit.

Kesäkuu: 8.6. Nuorten suunnittelema työpaja ikäihmisille, ohjaajana myös taidetyöpaja Tuunin vetäjä Minttu Nikula (Mun juttu -hanke)
Heinäkuu: 6.7. Vanhoja valokuvia - tunnista tuttuja paikkoja ja ihmisiä, vastuuhenkilönä museon arkistoamanuenssi Anna-Maria Ånäs-Enlund
Elokuu: 10.8. Käsityötaito elää keskipohjalaisissa esinetarinoissa, vastuuhenkilönä hankekoordinaattori Anna Kouhia (Meidän museo -hanke)
Syyskuu: 7.9. Paikallishistorian harrastajat erikoistietotoimisto ETT:stä ovat paikalla kertomassa Kokkolan historiasta ja omasta toiminnastaan (samana päivänä avataan ETT:n näyttely Chydeniassa).

Yhteystiedot: Elina Vuorimies elina.vuorimies@kokkola.fi / 044 780 9478

KontiolahtiPidetyt tapahtumatKontiolahti

4.10.2017 / Kontiolahti, Kirkonkylän koulu

Hyvinvointia ja hyvää mieltä- tapahtumapäivä

Hyvinvointia ja hyvää mieltä ‐tapahtuma pidetään Kontiolahdella vanhustenviikon keskiviikkona 4.10. klo 10–15. Tapahtumapaikkana toimii Kontiolahden kirkonkylän koulu. Koulun oppilaat ja henkilöstö tarjoavat puitteet sukupolvien kohtaamiselle, sillä vanhustenviikon teemana on Ikäpolvet yhdessä. Tapahtuma on kuitenkin kaikille kuntalaisille avoin ja maksuton.

Erilaisilla esittely‐ ja toimintapisteillä on esimerkiksi kauneus‐ ja terveystuotteita, kaatumisklinikka, palvelurobotiikkaa, jalkojen omahoidon ohjausta ja terveysmittauksia. Esittely‐ ja toimintapisteille siirrytään tilaisuuden avauksen jälkeen ryhmissä. Jokainen tilaisuuteen osallistuja saa maksuttoman kouluruuan.

Kello 13 luvassa on musiikkia ja Suomen Mielenterveysseuran entisen toiminnanjohtajan Pirkko Lahden luento.

Paikan päällä on myös useita järjestöjä ja alueen oppilaitosten opiskelijoita. Tapahtumassa mukana ovat Turvaa maaseudulle ‐hanke ja Pohjois‐Karjalan pelastuslaitos teemalla Arjen turvallisuus.
Tapahtumapäivän järjestävät Kontiolahden kunta, Ilona‐hanke, Kontiolahden vanhusneuvosto,
Kontiolahden kirkonkylän koulu, Kontiolahden työttömät ja Töpinän Tähti ‐hanke.

Yhteystiedot: Seija Örn, seija.orn(at)kontiolahti.fi, 0505790236

KouvolaPidetyt tapahtumatOrijärvenkuja 30, 46710 Sippola

13.5.2017  klo 12.30

Avantouintiseura Orijärven Hallahileet ry haluaa osallistua #Koko Suomi kiittää - kampanjaan järjestämällä avantokauden päätöksen yhteydessä ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville Sippolakodin asukkaille tapahtuman. Tapahtumapaikkana on Anjantupa, joka sijaitsee kauniissa Orijärven rantaympäristössä. Luvassa on yhdistyksen hallituksen ja jäsenten järjestämänä mm. ikäihmisten kanssa yhdessä ulkoilua, kahvia ja musiikkia. 

Yhteystiedot: Heidi Puumalainen heidi.puumalainen@pp1.inet.fi / 0405907316

Kouvola, KuusankoskiPidetyt tapahtumatKuusankoski

Keskiviikkona 9.8.2017

SPR Kuusankosken osaston ystävätoiminta haluaa osallistua #KokoSuomikiittää – kampanjaan järjestämällä virkistyspäivän vapaaehtoisille ystäville, asiakasystäville, maahanmuuttajille ja omaishoidon perheille. Tapahtumapaikkana on Kettumäen kotiseututalo ja kansanpuisto, jotka sijaitsevat luonnonkauniissa ympäristössä. Kettumäen kotiseututalossa on Jenny Puonti-Dansk näyttely ”Pelkkää sinivalkoista”, seurakunnan hartaushetki ja kesäisiä lauluja. Kettumäen kansanpuistossa tutustutaan puistoon, elämiin ja pidetään omakustanteinen kahvituokio.

Päivän tarkoituksena on tuoda yhteen SPR:n ystävätoiminnassa mukana olevat tahot ja ikääntyneet ystävät ja omaishoidontukiperheet ovat avainvieraina.

Yhteystiedot: Helena Lukkarinen helena.lukkarinen@hotmail.com / 040 771 4718

Kristiinankaupunki/KristinestadPidetyt tapahtumatKristiinankaupunki/Kristinestad

3.10.2017/Kristinahallen/Kristiinahalli

Vanhustenviikko / De gamlas vecka

Vanhustenviikko on yhteinen ponnistus, jolla haluamme ilahduttaa kaupunkimme vanhimpia asukkaita myös niin, että he saavat juhlia yhdessä pienimpien kanssa.  Luvassa on mm päiväkotilasten ja vanhusten yhteisiä laululeikkejä, luento maan ainoasta Cittaslowsta Kristiinankaupungista, taidepaja ja näyttely, klimppisoppaa ja musiikkia, muistoja kapsäkistä, yhteislounas ja tanssia, kummituskävely ja Folkhälsanin näyttely. Viikon päättää kolmipäiväinen Tarinafestivaali Seaside Stories.
Luckan i Sydösterbotten koordinoi tapahtuman, työryhmä järjestää

Vi vill tillsammans glädja stadens äldsta invånare, de minsta är naturligtvis med och firar. De gamlas vecka är en gemensam storsatsning. I programmet har vi sånglekar för de äldre tillsammans med dagisbarn, föreläsning om landets enda Cittaslow Kristinestad, konstverkstad och utställning, klimpsoppa och musik, minnen ur en kappsäck, gemensam lunch och dans, spökvandring och Folkhälsans utställning. Veckan avslutas med en tre dagar lång Berättarfestival Seaside Stories.
Luckan i Sydösterbotten koordinerar evenemanget, en arbetsgrupp arrangerar.

Koko ohjelma täällä/Hela programmet här

Yhteystiedot / Kontakt: Hanna-Mari Kamppikoski, hanna-mari.kamppikoski(at)kulturosterbotten.fi, 0447503231

KuhmoPidetyt tapahtumatKuhmo

8.9. klo 15.30-19 / Kontion koulun ruokala ja Kontion koulun ranta

Rantakalatapahtuma ikäihmisille / Koko Suomi kiittää rakentajasukupolvia

- tilaisuuden avaus, kaupungin vanhusneuvoston puheenjohtaja Ritva Pääkkönen
- yhteislaulua, johtaa Mauri Kuula
- rantakalaruokailu (maksuton)
- kiitokset ikäihmisille, kaupunginjohtaja Eila Valtanen
- musiikkiesitys, laulukuoro Ketterät, johtaa Mauri Kuula
- kakkukahvit (maksuton)
- yhteislaulua
- ilmoittautuminen ongintakilpailuun Eine Karvoselle
Ohjelma klo 17.00-19.00, Kontion koulun ranta
- ongintakilpailu (17-18), omat onget ja syötit, viisi parasta palkitaan
- rannassa makkaranpaistoa Reki-Pertin nuotiolla (omat makkarat)
- monipuolista oheisohjelmaa Taiteiden yö -tapahtuman merkeissä
- klo 18.30 ongintakilpailun palkintojen jako
Sydämellisesti tervetuloa!

Yhteystiedot: Kuhmon vanhusneuvoston Raija Kilponen raija.kilponen@kuhmo.fi / 0447255411

KuopioPidetyt tapahtumatKuopionlahdenkatu 23, 70100 Kuopio

Kielonpäivä / Musiikkikeskus 9.6. klo 12-16.

klo 12 Näyttelyosasto
klo 13-14.40 Luennot konserttisalissa, teemana Voimaa Vanhuuteen
klo 15-16.15 Juhla konserttisalissa


Vapaa pääsy

Yhteystiedot: Erkki Kukkonen 050 341 8302

KuopioPidetyt tapahtumatKuopio

29.11. klo 13.00-14.00 / Kuopion kaupungintalo

Sataset

Kuopion kaupunki ja Savon Sanomat kutsuvat kaikki vuonna 1917 tai sitä aiemmin syntyneet kuopiolaiset ja pohjoissavolaiset kunniavieraiksi kaupungintalon juhlasaliin kutsuvierastilaisuuteen avustajiensa kanssa.

Lisätiedot: Petri Kervola petri.kervola@kuopio.fi / 0447182062

KuopioPidetyt tapahtumatKuopio

29.11. klo 13 / Kuopio

Juhlatilaisuus Kuopion juhlasalissa

Sata vuotta täyttäneiden pohjoissavolaisten kunniakansalaisten juhlatilaisuus Kuopion kaupungintalon juhlasalissa 29.11. klo 13.00. Tilaisuuden isäntänä toimii kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä.

KustaviPidetyt tapahtumatKustavi

6.12. / Kustavi

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhla

Muistamme kuntamme ikäihmisiä Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa.

Lisätietoja: Essi Takkinen essi.takkinen@kustavi.fi / 044 978 2042

KuusamoPidetyt tapahtumatKuusamo

ti 14.11. / Kuusamo

Wanhanajan iltamat

+70 veteraanisukupolvelle kiitokseksi Kuusmaotalolla. Iltamiin on kaikilla vapaa pääsy. Ensin tarjoamme perinteiset kuusamolaiset kampanisukahvit ja mahdollistamme ystävien ja tuttavien tapaamisen.

Ohjelman aloittaa eri ikäisten 'kiitos' ohjelmanumero, jossa eri ikäiset kertovat mistä haluavat kiittää veteraanisukupolveamme. Tämän jälkeen konsertoi Seireenit orkesteri 1930 - 1940 -luvun musiikki teemalla. Lopuksi yhteislaulua.

Ohjelma jatkuu Kuusamotalon aulassa, jossa esiintyy paikallinen Melisma yhtye. On mahdollsiuus tanssia, seurustella ja viettää aikaa ystävien kanssa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä kuusamolaiset veteraanijärjestöt, Kuusamotalo, Kuusamon kaupungin Ikäihmisten palvelut, Kainuun ammattiopisto ja Vanhassa vara parempi -hanke.

Lisätiedot: Erja Paakkari erja.paakkari@kuusamo.fi / 040 860 0090

LahtiPidetyt tapahtumatLahti

15.12. klo 13-16 / Lahden kaupunginteatterin aula

Jouluiset iltapäivätanssit

Upeat tanssit valtaavat Lahden kaupunginteatterin aulan joulukuun puolessa välissä! 
Ikärikkaille lahtelaisille räätälöity keikka kutsuu kaikki seniorit lämmittämään tanssilattiaa loistavien artistien Meiju Suvas, Duo Hannu Lehtonen ja Jarno Kuusisko sekä DJ Tapani Ripatti tahtiin. Iltapäivätanssit juontaa Kaj Kunnas ja tiedämmehän kaikki, että se merkitsee hymyn liimautumista kasvoille kuin kasvoille!

Lisätietoja: lahti@siskotjasimot.fi / Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua täällä.

Vapaa pääsy

LahtiPidetyt tapahtumatLahti

1.12. klo 15-17 / Lahti, Diakonialaitoksen sisäpiha

Valonjuhla

Lisätietoja lähempänä

LahtiPidetyt tapahtumatLahti

6.12. / Lahti

Itsenäisyyspäiväjuhla veteraaneille

LaihiaPidetyt tapahtumatLaihia

3.11. eteenpäin / Laihia

Kiitoskorttitempaus

Laihian kunnan varhaiskasvatuksen lapset ovat jo neljän vuoden ajan askarrelleet äitienpäivä- ja isänpäiväkortteja laihialaisille ikäihmisille. Tänä vuonna syksyn korttitempaus on KIITOSkortti, joita jaetaan laihialaisten ikäpalveluiden ikääntyneille asiakkaille.

Lasten omin käsin tekemien korttien ilo ja hyvä mieli tarttuvat kaikkiin niihin joiden avulla kortit saavuttavat saajansa. Jako alkaa 3.11 ja jatkuu niin kauan kuin kortteja riittää.

Lisätiedot: Helena Lahtinen helena.lahtinen@laihia.fi / 040 4850 599

LaitilaPidetyt tapahtumatLaitila

8.6.2017 klo 13-15

Toritörinät

Siskot ja Simot ensimmäistä kertaa Laitilassa! Ohjelmassa on toritanssit ja halukkaille pieni lenkki vapaaehtoisten avustajien kanssa keskustassa. Tarjolla on grillattua makkaraa ja elävää musiikki. Tilaisuus on avoin kaikille Laitilalaisille ikäihmisille

LapinjärviPidetyt tapahtumatLapinjärvi

26.8.2017

Lapinjärven uudistetussa Lukkarinpuistossa järjestetään Koko Suomi Kiittää -tapahtuma, johon kutsutaan paikalle niin ikäihmiset kuin nuorempienkin sukupolvien edustajat. Luvassa on puhe/puheita, kuorolaulua, teatteria. Ohjelmaa tarkennetaan kevään kuluessa.

Yhteystiedot: Jouni Piippo jouni.piippo@lapinjarvi.fi / 050 543 9522

LappajärviPidetyt tapahtumatLappajärvi

4.-5.12. / Lappajärven lukio

On juhlan aika

Lappajärven lukiossa vietetään Suomi 100 -teemalla kaksi päivää 4.-5-12.2017. Ensimmäisen päivän lukiolaiset käyttävät työpajatyöskentelyyn ja toisena päivänä on juhlan aika.
Tiistaina 5.12. lukiolaiset juhlivat yhdessä ikäihmisten kanssa. He vierailevat lappajärveläisten sotaveteraanien ja muiden ikäihmisten luona aamupäiväkahvilla. Tätä varten he ovat edellisenä päivänä leiponeet kahvileivät valmiiksi. Vierailut tehdään ikäihmisten koteihin aamupäivän aikana, mukana lukiolaisilla siis pullat ja tarvittaessa kahvitkin.

Suomi kiittää -juhla toteutetaan yhteistyössä Aijjoos-toiminnan, paikallisten sotaveteraaniliittojen sekä taksiautoilijoiden kanssa. Avustusta lukiolaiset ovat saaneet Lappajärven joulu -lehden toimikunnalta.

Lisätietoja: Tarja Puro tarja.puro@lappajarvi.fi
/ 0443699221

LappajärviPidetyt tapahtumatLappajärvi

 

4.-5.12. / Lappajärven lukio

On juhlan aika

Lappajärven lukiossa vietetään Suomi 100 -teemalla kaksi päivää 4.-5-12.2017. Ensimmäisen päivän lukiolaiset käyttävät työpajatyöskentelyyn ja toisena päivänä on juhlan aika.
Tiistaina 5.12. lukiolaiset juhlivat yhdessä ikäihmisten kanssa. He vierailevat lappajärveläisten sotaveteraanien ja muiden ikäihmisten luona aamupäiväkahvilla. Tätä varten he ovat edellisenä päivänä leiponeet kahvileivät valmiiksi. Vierailut tehdään ikäihmisten koteihin aamupäivän aikana, mukana lukiolaisilla siis pullat ja tarvittaessa kahvitkin.

Suomi kiittää -juhla toteutetaan yhteistyössä Aijjoos-toiminnan, paikallisten sotaveteraaniliittojen sekä taksiautoilijoiden kanssa. Avustusta lukiolaiset ovat saaneet Lappajärven joulu -lehden toimikunnalta.

Lisätietoja: Tarja Puro tarja.puro@lappajarvi.fi
/ 0443699221

LappeenrantaPidetyt tapahtumatLappeenranta

1.10.2017 / Lappeenranta

Armas -festivaali juhlistaa ikääntymistä

Lappeenrannan kaupunki yhteistyössä Socomin ja Etelä-Karjalan Liiton kanssa toteuttavat kaksi viikkoa kestävän Armas taide- ja kulttuurifestivaalin Lappeenrannassa ajalla 1.10.-15.10.2017.

Festivaali aloitetaan avauksella su 1.10.2017 kauppakeskuksessa kaiken kansan keskellä ja saavutettavana.

Ohjelmassa on Lappeenrannan musiikkiopiston Nostalgiabändin soittoa & tanssia sekä paneelikeskustelu aiheesta miten ikääntyneiden ääni saadaan paremmin esiin sekä kaadetaan seinät nurin. Keskustelua pitää yllä teatterinjohtaja Timo Sokura. Lisätietoa löytyy: http://lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Paatoksenteko-ja-talous/Vanhusneuvosto 

Yhteystiedot: Pia Haakana pia.haakana@lappeenranta.fi / 0405494740

LapuaPidetyt tapahtumatLapua

18.11.2017 klo 13.00 / Lapuan Urheilutalo

Suomi 100 -kiitosjuhla koko kansalle Lapuan Urheilutalolla

Juhlapuhujana MEP Anneli Jäättenmäki
Musiikkiesityksiä soittaen ja laulaen, yksin ja kuorossa.
Mukana myös Lapuan Korikobrat sekä Lapuan Virkiän Superpesisnaiset.

Kahvitarjoilu alkaa klo 12.00

Järjestäjinä: Lapuan kaupungin vanhusneuvosto, Lapuan kaupunki ja lapualaiset eläkeläisjärjestöt

Lisätiedot: Marita Vaahtoniemi marita.vaahtoniemi@lapua.fi / 064384010

Lievestuore, LaukaaPidetyt tapahtumatLaukaa

5.8.2017 klo 10

Liisan hölkkä

Urheiluseura Lievestuoreen Kisa ry kutsuu paikallisen palvelutalo Männikön asiakkaat ja henkilökunnan sekä Ikääntyvä ihminen - mielekäs arki -hankkeeseen osallistuvat Männikön kisakatsomoon kannustamaan Liisan Hölkkään osallistuvia juoksijoita 5.8. klo 10 alkaen. Kisakatsomoon sijoitetaan myös kilpailun huoltopiste, jossa katsojille ja kilpailijoille on mehutarjoilu. Lievestuoreen Kisa juhlii 90-vuotista historiaa ja toiveissa on, että hölkkääjät sonnustautuvat seuran vanhoihin edustusasuihin. Palvelutalon asukkaat näkevät siis vauhdikkaiden suoritusten lisäksi myös palan paikallishistoriaa. Seura haluaa tempauksella kiittää Lievestuoreen alueen ikäihmisiä. Liisan Hölkkä on osa Kisakarnevaali-tapahtumaa.

Yhteystiedot: Sanni Marttinen sannimarttinen@gmail.com  / 0505354143

LiminkaPidetyt tapahtumatPappilantie 6, 91900 Liminka

4.10.2017  klo 11-13.30 / Limingan seurakuntatalo

VANHUSTENVIIKON PÄÄJUHLA – Koko Suomi kiittää!

klo 11.00 Lämpimästi tervetuloa!
klo 11.05 Ohjelmanumero: Kyyhkyslakan esikoululaiset – loruja ja lauluja
Ruokavirsi
klo 11.15 Lounas ja kahvitus
klo 12.00 Ohjelmanumero: koululaiset – lauluja ja mietteitä Limingasta
klo 12.15 Juhlapuhe – Limingan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mari Viljas
klo 12.35 Yhteislauluhetki
klo 12.45 Ohjelmanumero: Tehostetun palveluasumisen Joutsenkodin kuoro
klo 13.00 Ohjelmanumero: Maijun kehitysvammaisten ryhmä
klo 13.20 Hartaus ja virsi
klo 13.30 Juhlan päätös - Yhteyslauluna Maakuntalaulu

Jos tarvitset kuljetuksen juhlaan, ole yhteydessä 28.9.2017 mennessä, puh. 044-572 1226.

Juhlapäivän päätoteuttajana toimii Limingan kunta yhdessä Limingan seurakunnan kanssa.

Lisätiedot: Riitta Ruottinen 050 363 1339

LiperiPidetyt tapahtumatLiperi

6.10. / Liperi

Liperin kiitos!

Liperissä sanottiin Kiitos! isosti vanhusten viikon pääjuhlan yhteydessä 6.10.2017.  Juhlassa kunnanjohtaja Hannele Mikkanen nosti kiitoksen merkityksen esille ja esitti kiitoksen Suomea rakentaneille sukupolville. 

LohjaPidetyt tapahtumatLohja

8.12. klo 12.45-13.30 / Lohjan vanhusten palvelukeskus, Ojamonkatu 34

Musiikkihetki

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi pianisti Olli Hautala soittaa suomalaista musiikkia palvelukeskuksen juhlasalissa.

Lisätietoja: Pia Riihioja pia.riihioja@lohja.fi / 050 355 2215

LohjaPidetyt tapahtumatLohja

4.12. / Lohja

Aivotreenit Suomi-teemalla

AivotreeniDIGI-ryhmässä visaillaan Suomi-aiheisesti ja kahvitellaan sinivalkoisissa tunnelmissa.

Lisätietoja: Johanna Lankinen johanna.lankinen@lohja.fi / 0443692310

LoviisaPidetyt tapahtumat60.45511859234853, 26.229043006896973

4.10.2017 klo 14-16.30 / Loviisan liikuntahalli

Ikäpolvet kohtaavat seniorijuhlassa Loviisan liikuntahallissa 4.10. Juhlassa kuullaan Sinivalkoisia säveliä ja tanssitaan Dallapén ja Juha Hostikan tahdissa. Kakkukahvit juodaan yhdessä klo 13.30-14.30. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Porvoon seudun musiikkiopiston kanssa.

Generationerna möts under seniorfesten i idrotshallen 4.10. Under festen hör vi Blåvita toner och dansar till Dallapé och Juha Hostikka. Kaffeservering kl. 13.30-14.30. Evenemang genomförs i samarbete med Lovisanejdens musikinstitut.

Yhteystiedot: Sini Näppä, sini.nappa(at)loviisa.fi, 0406469270

MäntsäläPidetyt tapahtumatMäntsälä

5.12. klo 17 alkaen / Mäntsälän suurlava

Suomi 100 Etkot

Suomen itsenäisyyden 100 vuotta juhlitaan kansanjuhlassa tiistaina 5.12.2017 Mäntsälän Suurlavalla. Vapaa pääsy kaikille!
Järjestäjänä Mäntsälän kunta yhteistyössä Mäntsälän Suurlavan kanssa.

Ohjelma:
17.00 Tapahtuma alkaa (tarjoilua, jota on koko illan)
17.30 Kengurumeininki
18.30 Kunnan tervehdys
19.00 Ilotulitus (19.00-19.15)
19.15 Räppäri Ville Nurminen
20.00 Lemmenlautta, tanssit
24.00 Tapahtuma päättyy

MäntsäläPidetyt tapahtumatMäntsälä

2.12. klo 13-13.45 / Mäntsälän kirjasto

Korven kaupunki - runoja rintamalta

Huilu-runoesitys: Tuottaja ja esittäjä taiteilijamuusikko Kirsi Jokela (lausuminen ja huilu)

Sisältö:
Sodan aikana julkaistiin rintamalehtiä. Tappara-nimiseen lehteen miehet lähettivät runojaan.
Esityksen runot ovat vuodesta 1941 vuoteen 1944 nuorten ja vanhempien miesten lähettämiä koskettavia kokemuksia ja ajatuksia pelosta, rohkeudesta, kaipuusta, veljeydestä ja vastuusta isänmaan puolustamisessa. Sodan epäinhimillisestä luonteesta, kun ei anneta vaihtoehtoja. Kirsi Jokela on huilisti, joka tekee runoesityksiä huilunsa kanssa. Korven kaupunki on huilu-runoesitys.

  • Kirjastocafe (Mäntsälän Voimistelijat) kirjaston aukioloaikana kello 10-15. Kahvilasta voi ostaa kahvia ja leivonnaisia.
  • Korven kaupunki – huilu-runoesitys kello 13.00-13.45
MerikarviaPidetyt tapahtumatMerikarvia

3.10. / Merikarvia

Kiitos -juhla vanhuksille

Pidämme valtakunnallisella vanhustenviikolla juhlan Siikaisten ja Merikarvian ikäihmisille. Pidettävä juhla on samalla myös Kiitos-juhla kuntiemme ikäihmisille.

Lisätiedot: Marika Uimaluoto marikauimaluoto@hotmail.com / 0400515547

MikkeliPidetyt tapahtumat61.67918950902664, 27.28128433227539

5.10.2017 kello 13-15 / Otavankatu 4

Tanssia ikä kaikki!

Kaiken ikäiset vauvasta vaariin tanssivat yhdessä vanhusten viikon tapahtumassa, sillä viikon teemana on "ikäpolvet yhdessä". Luvassa on yhteistanssia, esityksiä, tanssiopetusta ja lavatanssit. Tapahtuman juontaa Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta tuttu Susa Matson! Elävästä musiikista huolehtii Jussi Seppänen.

Tule mukaan tanssin huumaan! Tapahtumaan on vapaapääsy.

Tapahtumalla on oma tanssi, jolla osallistutaan Koko Suomi tanssii -haasteeseen. Voit opetella tanssin etukäteen, mutta se opetellaan yhdessä myös tapahtumassa alusta alkaen.

Linkki opetusvideoon: https://dreambroker.com/channel/yh0prbiu/rgi6wrr4

MyrskyläPidetyt tapahtumatMyrskylä

5.12. klo 9.30-11.30 / Myrskylä

Kahvitteluhetki kiitokseksi Suomelle

Aktiivinen kahvihetki pitää sisällään tietoiskuja ja tekemistä ja lopuksi nautitaan kahvit yhdessä osallistujien kanssa. Tämä tilaisuus on avoin kaikille.

Lisätietoja: jaana Keisala jaana.keisala@myrskyla.fi / 0405969856

NaantaliPidetyt tapahtumat60.46256672552917, 22.024025917053223

30.9.2017  kello 15:00/ Maijamäen liikuntahalli

Rakkaudentunnustus isänmaalle

Naantalissa järjestetään Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten esitys ”Rakkaudentunnustus isänmaalle”, joka soi kiitoksena sotavuodet kokeneille naisille. Se nostaa esiin kotona työskennelleiden ja eri tehtäviin rintamalla osallistuneiden naisten merkityksen ja luo kuvaa ihmisen ihmeellisestä selviytymiskyvystä sekä merkityksellisen työn voimasta. Se on myös kertomus naiseudesta, jota sotavuosien aikanakin vaalittiin, sekä ilosta ja toivosta, joita ei koskaan haluttu menettää. Esitys sisältää lauluja, runoja, kirjeitä ja tarinoita suomalaisten naisten elämästä sota-aikana.

Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut ja Naantalin Matkailu Oy tarjoavat Naantalin vanhuspalveluiden yksikköjen asiakkaille ja heidän saattajilleen maksuttoman sisäänpääsyn esitykseen. Paikallinen Suopellon yläkoulu osallistuu kampanjaan järjestämällä oppilaista saattajia tarvittaessa.

Lisätietoa: http://www.naantali.fi/tiedotteet/kulttuuri/fi_FI/rakkaudentunnustus/

Yhteystiedot: Anu Anttila, kulttuuri- ja tiedotussihteeri, anu.anttila@naantali.fi, 044 7334566

NakkilaPidetyt tapahtumatAkselintie 3 Nakkila

Juhlatalo Marimba / 5.10.2017 klo 12.00

Avoin juhla vanhuksille. Juhlan ohjelmassa mm. lapsikuoro ja muuta lasten toteuttamaa ohjelmaa, nuorten puheenvuoro, seurakunnan kuoro. Kahvitarjoilu.
Mukana juhlan järjestelyissä mm. Nakkilan kunnan vanhustyö, vapaa-aikatoimi, seurakunnan diakoniatyö.

Yhteystiedot: Tiina Palomäki tiina.palomaki@nakkila.fi / 044 7475 914

NivalaPidetyt tapahtumatNivala

6.12. / Nivala

Nivalan itsenäisyyspäivän juhla

Juhlassa kiitetään edellisiä sukupolvia heidän Suomen ja Nivalan eteen tekemästä työstä.

Lisätietoja: Tiina-Riikka Turunen tiina-riikka.turunen@nivala.fi / 0403447318

NokiaPidetyt tapahtumatNokia

5.10.2017 / Nokia

Ikäpolvet yhdessä

Nokian Vanhustenviikon juhlaa vietetään Kerholassa torstaina 5.10. Juhlassa yleisöä viihdyttävät viiden Nokialla toimivan eläkeläisjärjestön ohjelmaryhmät, jotka tarjoilevat sketsejä, lauluja ja musiikkiohjelmaa 100 vuoden varrelta.

Juhlassa esiintyvät myös Kankaantaan koulun musiikkiluokkalaiset sekä NokFox - tanssiorkesteri. Kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo kaupunginjohtaja Eero Väätäinen, juhlapuheen pitää toimittaja Minna Ala-Heikkilä.

Juhlan lisäksi Nokialla on viikon aikana tarjolla myös muuta, monipuolista ohjelmaa senioreille.
Katso viikon koko ohjelma Nokian kaupungin kotisivuilta: www.nokiankaupunki.fi/palvelut/vapaa-aika/tapahtumat/vanhustenviikko

Tiedustelut: Nokian kaupungin kulttuuripalvelut p. 040 7799009, kulttuuri@nokiankaupunki.fi.

NurmesPidetyt tapahtumatNurmes

5.10. klo 12 / Nurmes

Koko Suomi kiittää –Vanhustenviikon juhla

Nurmes-talon Hannikaisen salissa järjestetään Vanhusten viikon juhla, joka on samalla Koko Suomi kiittää -juhla.
Esiintyjinä on eri-ikäisiä lapsia ja nuoria, mutta myös varttuneempia nurmekselaisia.
Juhlan päätteeksi nautitaan yhdessä kakkukahvit.
Juhlaan on vapaa pääsy.

Lisätiedot: Marjo Säkkinen marjo.sakkinen@nurmes.fi / 0401045150

NurmijärviPidetyt tapahtumatPratikankuja 8 01900 Nurmijärvi

12.2.2017 klo 13-15

Kahvia ja musiikkia omaishoitajille ja hoidettaville Nurmijärven yhteiskoulun juhlasalissa.

NurmijärviPidetyt tapahtumatNurmijärvi

Koko Suomi kiittää -juhlaliputus

Nurmijärven kunta haluaa osoittaa kiitollisuutta edellisille sukupolville Koko Suomi kiittää -hankkeen mukaisesti nostamalla liput salkoon kunnan kiinteistöissä maanantaina 2.10.

OuluPidetyt tapahtumatKaarlenväylä 2, Oulu

Oulun kaupunginteatteri / 9.11. klo 12

Juhlakonsertti senioreille Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä! Konsertissa on mukana viisihenkinen juhlaorkesteri sekä kattaus teatterin näyttelijöitä (mm. Kari-Pekka Toivonen, Hannu Pelkonen, Merja Larivaara ja Janne Raudaskoski). Konsertin jälkeen Kanresta tarjoaa yleisölle pullakahvit.

Oulun kaupunginteatteri kutsuu konserttiin Oulun alueen omaishoitajia sekä sotiemme veteraaneja.

 

PaimioPidetyt tapahtumatPaimio

5.10.

Koko Suomi kiittää -iltapäivä

Vanhustenviikon pääjuhlan yhteydessä vietämme samalla Koko Suomi Kiittää -iltapäivää. Tilaisuudessa on sekä Paimion kaupunginjohtajan sekä seurakunnan tervehdys, senioritanssijoiden ja veteraanikuoron esitys. Iltapäivän pääesiintyjä vie meidät presidenttiemme linnan juhlien saloihin. Iltapäivän päätteeksi Paimion nuorisoneuvoston edustaja toivottaa juhlakansan kakkukahville. Nuoret toimivat tilaisuudessa tarjoilijana.

Tilaisuus lähetetään myös palvelutaloihin ja palvelukeskukseen, jotta toimintakyvyltään heikentyneet iäkkäät pääsevät nauttimaan juhlasta. Palvelutaloissa tarjoillaan myös kakkukahvit. Tilaisuuden järjestää kaupunki yhdessä Paimion vanhusneuvoston kanssa.

Yhteystiedot: Matleena Koskinen, matleena.koskinen(at)paimio.fi, 050564083

PalokkaPidetyt tapahtumatPalokka

8.9. / Palokka, Luhtisen Palvelukeskus

Suomen historian vuosikymmeniä musiikin siivin

Juhla alkoi Suomen kansallissoittimella kanteleen soitolla ja päättyi Sibeliuksen Finlandia Hymniin, mukaan mahtui myös Jukka Kuoppamäen Sininen ja Valkoinen sekä Malmstenin MikkiHiiri merihädässä.
Juhlaa säesti Luonetjärven varuskunnan ilmavoimien soittokunnan kvartetti.

Lisätietoja: Hilkka Koskinen/Malanja Mieskonen
hilkka.koskinen@jkl.fi, malanja.mieskonen@jkl.fi
0142663794

ParainenPidetyt tapahtumatParainen

28.11. klo 13.30-16.00 / Parainen, Seniorum (Rantatie 30)

Oma tahtoni edunvalvontavaltuutuksen avulla

Infotilaisuus/tapahtuma kaikille kiinnostuneille edunvalvonnasta sekä edunvalvonnan valtuutuksesta. Luento toteutuu molemmilla kotimaisilla kielillä Paraisten Seniorumissa. Tarjoilemme myös kahvit sekä Suomi leivonnaiset, yhdessäoloa painottaen 🙂

Luennon tarjoaa Suomen Muistiasiantuntijoista oleva Annika Gustafsson- Björkqvist.

Lisätietoja: Mia Karlsson mia.karlsson@parainen.fi / 040 488 5865

ParikkalaPidetyt tapahtumatHarjukuja 6, Parikkala

Ke 4.10.2017 klo 13 / Harjulinna

Kahvikonsertti

Konsertissa kuullaan tuttuja lauluja ja lauletaan yhdessä. Kahvitarjoilu. Tervehdyssanat Parikkalan vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtaja ja kunnanvaltuuston vpj. Lassi Valkeapää. Tilaisuuden järjestää Parikkalan kunta / kulttuuritoimi, ja sinne on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätiedot: Eeva Paakkinen eeva.paakkinen@parikkala.fi / 044 7811 297

PertunmaaPidetyt tapahtumatPertunmaa

Rinnehovi / 24.11.

Konsertti Rinnehovin vuodeosastolla, jonne kutsutaan tukikotialueen asukkaat, omaiset sekä kotona asuvat vanhukset, sekä tarjotaan pikkujoulukaffet.

Yhteystiedot: Laura Laitinen kulttuuritoimisto@pertunmaa.fi / 0505417712

PieksamäkiPidetyt tapahtumatPieksamäki

18.11.2017 klo 15-17.00 / Kulttuurikeskus Poleeni, Pieksamäki

Lauantaitanssit

Poleenissa järjestetään perinteiset lauantaitanssit esteettömällä osallistumismahdollisuudella. Ohjelmassa mukana vanhaa tanssimusiikkia eri vuosikymmeniltä. Tapahtumassa tarjoillaan kiitoksena kakkukahvit.

Yhteystiedot: Päivi Majoinen paivi.majoinen@pieksamaki.fi / 044 5883420

PieksamäkiPidetyt tapahtumatPieksamäki

18.11. klo 15-17 / Pieksamäen Kulttuurikeskus Poleeni

Kiitostanssit

Kiitostanssit Kulttuurikeskus Poleenin aulassa. Kaikille Kakkukahvit. Vapaa sisäänpääsy. Esiintymässä Seutuopiston laulun- ja soitonopiskelijoita

Lisätietoja: merja.jauhijarvi@edu.pieksamaki.fi

PielavesiPidetyt tapahtumatPielavesi

4.10.2017/ Liikuntahalli

Seniorimeinkiä

Seniorimeininkiä on tapahtuma ikäihmisille. Ohjelmassa nuorten esityksiä, bingo, päivätanssit ym. kiinnostavaa ohjelmaa kaikille osallistujille. Tilaisuudessa on maksuton ruokailu ja pullakahvit 400:lle ensimmäiselle. Paikalla on paikallisia palveluntarjoajia esittelemässä toimintaansa. Järjestelyissä on mukana Pielaveden kunta, Säviän Martat ja paikalliset yritykset.

Yhteystiedot: Valtteri Väyrynen, valtteri.vayrynen(at)pielavesi.fi

PietarsaariPidetyt tapahtumatPietarsaari

28.10. klo 13-15 / Pietarsaari

Seniorikonsertti

Lions Club Pietarsaari järjestää Seniorikonsertin kiitollisuuden osoituksena vanhemmille sukupolville. Konserttiin järjestetään kyyditys sitä tarvitseville. Konsertti järjestetään yhteistyössä ammattikorkeakoulu Novian ja Pietarsaaren Lukion kanssa. Konsertissa esiintyy Pietarsaaren kuoroja sekä musiikin opiskelijoita. Ilmainen kahvitarjoilu.

Lisätiedot: Marja-Leena Pitkäaho marja-leena.pitkaaho@jakobstad.fi / 0447851376

PihtipudasPidetyt tapahtumatPihtipudas

5.12. klo 13 / Pihtipudas, Sopukka (Kisatie 1)

Itsenäisyysjuhla Suomi 100 vuotta Sopukan palvelukeskuksessa

Ohjelma:
- Tervetuliaispuhe, alkumaljat
- Runoja, musiikkia, yhteislaulua
- Tanssit
- Kahvitarjoilu

Erityisesti Sopukan palvelukeskuksen asukkaille, omaisille ja omaishoitajille. Vapaaehtoisia pyydetään mukaan mm. tanssittajiksi.

Lisätietoja: Riitta Höykinpuro riitta.hoykinpuro@pihtipudas.fi / 040-8600799

PolvijärviPidetyt tapahtumatPappilantie 9, Polvijärvi

Sunnuntai 8.10. klo 10.00 / Polvijärven kirkko ja seurankuntatalo

Ikäihmisten kirkkopyhä ja kakkukahvit

Ikäihmisten kirkkopyhä Polvijärven kirkossa ja täytekakkukahvit Polvijärven seurakuntatalolla.
Kyydityksistä vastaavat Lions-veljet, kirkkokahveista Lions-Ladyt ja täytekakusta Polvijärven kunta.
Järjestäjäniä Polvijärven luterilainen seurakunta, Polvijärven kunta sekä Lions-Club Polvijärvi.

Lisätiedot: Helena Kaasinen helena.kaasinen@polvijarvi.fi / 0401046002

PomarkkuPidetyt tapahtumatPomarkku

6.12. / Pomarkku

Itsenäisyyspäivä @Pomarkku

Kunnan ja seurakunnan yhteinen tapahtuma. Mukana valtuuston puheenjohtajan tervehdys kiitoksineen, partiolaisten soihtukulkue, seppeleiden lasku ja itsenäisyyspäivän hartaus. Lisäksi kylänraitti valaistaan roihuilla.

Lisätietoja: Jussi Heervä jussi.heerva@edu.pomarkku.fi / 044-0940 792

PoriPidetyt tapahtumatJuhana Herttuan katu 17, Pori

Viikkarin Valkama / 11.7. klo 14-16

Suomi100 -senioritanssit

Senioreiden Suomi 100 -kiitostanssit Porissa tiistaina 11.7. klo 14-16 Viikkarin Valkamassa. Tanssin taustalla taiteilee hanuristi Minna Nurmi. Osallistua voi, vaikka parkettien kulutus ei kuuluisikaan harrastuksiin tai apuväline on kulkupelisi. Ohjelmassa myös ainakin Suomi -visa ja yhteislaulua.

Ilmoittaudu mukaan www.lyyti.in/hiiop tai arikisin ma-pe klo 9-16 numeroon 010 525 0450. Ilmoittautuminen jatkuu 10.7. asti tai kunnes tapahtuma on täynnä. Juhlimaan mahtuu 150 ensimmäistä.

Tapahtuman järjestää OP yhdessä Siskot ja Simot -yhteisön kanssa.

PorvooPidetyt tapahtumatPorvoo

11.10.2017 /  Borgå Gymnasium

Kiitos sotiemme veteraaneille -kahvitilaisuus.

Tänä vuonna Suomi viettää itsenäisyytensä satavuotisjuhlavuotta. Porvoon kaupunki kiittää veteraaneja ja veteraaniyhdistysten jäseniä, jotka ovat olleet mukana ja turvanneet itsenäisyytemme. Kutsuvierastilaisuudessa kahvitarjoilua ja musiikkia. Päivä jatkuu Borgå gymnasiumin juhlasalissa kaikille avoimella klo 14-16 Tarinakaraoken päätösseminaarilla sekä klo 16.15-18 kirjallisuusseminaarilla Toinen Tuntematon.

Tack till veteraner från våra krig -kaffeservering.

I år firar Finland sin självständighets 100-årsjubileum. Borgå stad vill tacka till veteraner och veteranföreningens medlemmar, som varit med och tryggat vår självständighet. Tillfälle för inbjudna gäster; kaffeservering och musik. Dagen fortsätter i Borgå Gymnasiums festsal kl. 14-16 med Berättarkaraokes slutseminarium och kl. 16.15-18 literaturseminarium Den Andra Okända.

Yhteystiedot: Sini Kallio, sini.kallio(at)porvoo.fi, 0406763005

PunkalaidunPidetyt tapahtumatPunkalaidun

Punkalaidun / 4.10

Vanhusneuvosto on ideoinut Koko Suomi kiittää –tilaisuutta ja se on tarkoitus järjestää vanhustenviikolla 4.10. Ohjelma suunnitteilla.

Yhteystiedot: Jari Hjelm jari.hjelm@punkalaidun.fi / 
0505418757

Raasepori / Raseborg, SkogbyPidetyt tapahtumatRaasepori

8.12.2017 / Raasepori / Raseborg

Skogbyn kyläyhdistys ry järjestää joulujuhlat.
Skogby byaråd rf ordnar julfest.

Lisätiedot/tilläggssinformation: Piia Hasselberg
piia.hasselberg@gmail.com / 0407224687

RaumaPidetyt tapahtumatSteniuksenkatu 4, 26100 Rauma

Kaunisjärven vanhainkoti (Steniuksenkatu 4) / Tiistai 14.2. klo 13.00-15.00

Ystävänpäivätanssit

Musiikista vastaa Rauman Harmonikat, Solistina Kauko Loiske. Tanssit klo 13.00 – 13.30, jonka jälkeen kahvitarjoilu.
Tilaisuuden järjestää Rauman kaupungin vanhuspalvelut/Hyvinvointia edistävät toiminnot.
Tilaisuuteen on mahdollista lähteä Kultturkambraatin kanssa. Kultturkambraatt on Rauman kaupungin vanhuspalveluiden ja kulttuuripalveluiden yhdessä kouluttama vapaaehtoinen. Toiminta on tarkoitettu yli 65 -vuotiaille raumalaisille. Yhteydenotot: palvelutori puh: 044 0212044.

Yhteystiedot: Silja Lehtisalo silja.lehtisalo@rauma.fi / 040 180 9806

RaumaPidetyt tapahtumatHallikatu 12, Rauma

Nuortentalo / 26.10. klo 12

Yhteinen lounas, Nuotittomat -konsertti johtajanaan Untamo Kiela, kahvitarjoilu ja loppusiunaus. Järjestää Rauman seurakunnan diakoniatyö ja Nuotittomat -kuoro.

Yhteystiedot: Helena Ritakorpi vt. johtava diakoniatyöntekijä helena.ritakorpi@evl.fi / 044 7691 262

RaumaPidetyt tapahtumatUnajantie 332, Rauma

Unajan seurakuntakoti / 9.10. klo 12

Yhteinen lounas, Nuotittomat -konsertti johtajanaan Untamo Kiela, kahvitarjoilu ja loppusiunaus. Järjestää Rauman seurakunnan diakoniatyö ja Nuotittomat -kuoro.


Yhteystiedot: Helena Ritakorpi vt. johtava diakoniatyöntekijä helena.ritakorpi@evl.fi / 044 7691 262

RaumaPidetyt tapahtumatLuostarinkatu 1, Rauma

Pyhän Ristin kirkko / 19.9. klo 13-15

Varttuneen väen ehtoolliskirkko ja kirkkokahvit.

Yhteystiedot: Helena Ritakorpi vt. johtava diakoniatyöntekijä helena.ritakorpi@evl.fi / 044 7691 262

RaumaPidetyt tapahtumatPäiväsenkatu 63, Rauma, Suomi

Haappusten kirkko / 28.11. klo 12

Puurotarjoilu, veteraanikuoro Isku esiintyy johtajanaan Kalle Hermonen. Järjestää Rauman seurakunnan diakoniatyö.

Yhteystiedot: Helena Ritakorpi vt. johtava diakoniatyöntekijä helena.ritakorpi@evl.fi / 044 7691 2626

RautalampiPidetyt tapahtumatRautalampi

29.10.; 5.11.; 19.11 / Rautalampi

Juhlat

Kulttuuritoimi järjestää kaikissa kuudessa hoito- ja palvelukodissa Suomi 100-vuotta -juhlat koska siellä asuvista ihmisistä harva jaksaa enää lähteä juhliin palvelukodin ulkopuolelle. Sisältönä tasokasta musiikkia, runoja itsenäisyydestä ja nuoria. Esiintyjinä Wartetti, Käsikelloyhtye ja runonlausujia.

Lisätietoja: Pirkko Annala kaisa-liisa.pírkkanen@evl.fi / 040 1836 110

RiihimäkiPidetyt tapahtumatRiihimäki

20.11-23.11. / Riihimäki

Ikärikkaiden musiikkituokio

Ikärikkaiden musiikkituokio on Riihimäen kaupungin järjestämä virkistystilaisuus hoitokotien asukkaille. Kaikkiaan kuudessa musiikkituokiossa esiintyy duo Tuubakimalainen, joka konsertoi ja laulattaa yleisöä tutuilla yhteislauluilla. Nyt on siis lupa laulaa ja jopa vaikka tanssia Koko Suomi kiittää -hengessä!

Musiikkituokioiden esitysajat- ja paikat:
20.11.2017 klo 10.30-11.30 Riihikoti, Riihimäki
20.11.2017 klo 13-14 Uranuskoti, Riihimäki
20.11.2017 klo 15-16 Kristallihovi, Riihimäki
23.11.2017 klo 10.30-11.30 Inkilänhovi, Riihimäki
23.11.2017 klo 13-14 Kalevakoti & Kotokolmonen
23.11.2017 klo 15-16 Muistikoti Ilona & Muistikoti Kotokaarre

Lisätietoja: Minttu Seppo minttu.seppo@riihimaki.fi / 050 5940 932

Saarijärvi / Päivä Onnenlaaksossa -tapahtumaPidetyt tapahtumatSaarijärvi, Koskenkylä-Lehtola

15.7.2017

Päivä Onnenlaaksossa - avoin kylä -tapahtumassa esitellään maaseudun elämää sellaisena, mitä se nykypäivänä on. Kylällä on avoinna useita kohteita: koteja, maatiloja, eläimiä, puutarhoja, historiaa - nähtävää aina koppelista kappeliin ja konekentästä kosteikkoon. Tarjolla on myös vatsantäytettä ja ohjelmaa.

Tähän päivään ja kauniiseen maalaismaisemaan haluamme kutsua ikäihmiset muistelemaan menneitä ja nauttimaan nykyisestä, elävästä maaseudusta. 

Lisätietoja Onnenlaakson päivästä: www.onnenlaakso.fi ja https://www.facebook.com/onnenlaakso

Yhteystiedot: Niina Vuori niina.vuori@msl.fi / 040 774 9378

SastamalaPidetyt tapahtumatSastamala

20.9 klo 15 / Sastamala

Riksapyörätempaus

Tupahoivan henkilökunta järjestää ikäihmisille jäätelö- ja kahvihetken yhdessä Pyymäen Leipomon kanssa. Kuljetukset kahvilalle suoritetaan halukkaille riksapyörällä, sekä avustajien omilla autoilla. Pyymäen Leipomo on halunnut olla mukana tapahtumassa tarjoamalla koko porukalle ilmaiset tarjoilut.

Jari Heinonen: jari.heinonen@tupahoiva.com / 050 377 2029

SastamalaPidetyt tapahtumatSastamala

5.12. klo 17.00 / Sastamalan pääkirjasto

100 vuotta Suomen musiikkia -itsenäisyyspäivän etkot

Sastamalan kaupunginkirjasto kutsuu kaikki 100 VUOTTA SUOMEN MUSIIKKIA -itsenäisyyspäivän etkoille pääkirjastoon 5.12. klo 17.00.
Erityisesti tervetulleita ovat ikäihmiset. Ohjelmassa Sastamalan musiikkiopiston opiskelijoiden musiikkia ja yhteislaulua.

Lisätietoja: Marko Aho marko.aho@sastamala.fi / 050 522 4100

SavonlinnaPidetyt tapahtumatKirkkokatu 17, Savonlinna

4.10. klo 13 / Savonlinnan seurakuntakeskus

Vanhustenviikon juhla

Kaupunginhallituksen jäsen Tuukka Suomalainen kiittää vanhuksia tervehdyksessään ja kaupunki tarjoaa juhlassa kakkukahvit.

Lisätiedot: Outi Rantasuo outi.rantasuo@savonlinna.fi / 044 4174400

SeinäjokiPidetyt tapahtumatKoulukatu 24, 60100 Seinäjoki

6.12. klo 16 / Seinäjoki, Lakeuden Risti

Ekumeeninen kiitosjuhla

Ekumeeninen kiitosjuhla isänmaasta, Kari Karjalaisen Urkufantasia-tilausteoksen kantaesitys, Maria Väinölä, urut. Kolehti veteraaneille. Kahvitarjoilu seurakuntakeskuksessa.

Lisätiedot: Leena Hautala leena.hautala@evl.fi / 05033929014

SeinäjokiPidetyt tapahtumatYlistaro, Seinäjoki

19.11. klo 18 / Ylistaro

Suomi 100 -konsertti

Mukana ylistarolaisia kuoroja ja solisteja.

Lisätietoja: Leena Hautalaleena.hautala@evl.fi / 0503392904

SeinäjokiPidetyt tapahtumatSeinäjoki

15.10. klo 18 / Seinäjoki, Lakeuden Risti

Suomi 100 -konsertti

Esiintyjinä Soile Isokoski, sopraano, ja Maria Väinölä, urut. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Ohjelmatuotto veteraaneille.

Lisätiedot: Leena Hautala leena.hautala@evl.fi / 0503392904

SeinäjokiPidetyt tapahtumatSeinäjoki

1.10.-8.10. / Seinäjoki

Vanhustenviikko

Seinäjoen kaupungin eri toimialat ja muut yhteistyökumppanit järjestävät ohjelmaa ikäihmisille koko Vanhustenviikon ajan. Seinäjoen kaupungin ohjelmaan pääsee tutustumaan seuraavan linkin kautta:
https://www.seinajoki.fi/sosiaali-jaterveyspalvelut/ikaantyvienpalvelut/vanhustenviikko.html

Lisätiedot: Iiro Heino / Seinäjoen kaupungin Ikäkeskus iiro.heino@seinajoki.fi

SeinäjokiPidetyt tapahtumatVapaudentie 83, Seinäjoki

5.12. klo 10-12 / Seinäjoen kansalaisopisto, Opistotalo (Vapaudentie 83)

Kiitoskahvit

Seinäjoen kansalaisopisto kutsuu Seinäjoen ikäihmiset itsenäisyyspäivän aattona yhteisille kiitoskahville. Veteraanikuoron kvartetti esiintyy klo 11.00. Tilaisuus on avoin kaikille ikäihmisille, tärkeälle hyvinvoinnin rakentajasukupolvellemme. Tilaisuus järjestetään yhdessä opiston opistolaiskunnan kanssa.

Lisätietoja: Mari Takamaa mari.takamaa@seinajoki.fi / 0407748391

SiilinjärviPidetyt tapahtumatSiilinjärvi

Mummon kammari, Kaaripolun palvelukoti / 20.6.

Siilinjärven kulttuuritoimi haluaa ilahduttaa ja kiittää ikäihmisiä tuomalla Vasja Kataja -kokoonpanon konsertit kahteen eri palvelukotiin, Mummon kammariin ja Kaaripolun palvelukotiin. Konsertit pidetään ti 20.6.2017. Aiempina vuosina sama yhtye on kiertänyt muissa Siilinjärven ikäihmisten asumisyksiköissä ja siitä on pidetty kovasti. Ohjelmassa on monipuolinen musiikkitarjonta, joka on koottu ikäihmisiä silmällä pitäen. Tervetulleita ovat kaikki konsertista kiinnostuneet, esimerkiksi omaiset! Konsertin jälkeen mahdollisesti järjestetään kahvitarjoilu ainakin toisessa palvelukodissa.


Konserttien aikataulu:
Mummon kammari klo 13.00-14.00
Kaaripolun palvelukoti klo 14.30-15.30

Yhteystiedot: Hanna Kauhanen hanna.kauhanen@siilinjarvi.fi / 044 740 1318

Sipoo / Sinivalkoiset sävelet -konserttiPidetyt tapahtumatUudensillantie 39, Sipoo

23.4.2016 kello 14:00

Nikkilän Juhlatalolla klo 14 kuullaan Dallapén iskusävelmiä ”Sinivalkoiset sävelet”-konsertissa Juha Hostikan
johdolla. Dallapé on v. 1925 perustettu suomalainen viihdeorkesteri ja 91-vuotisen historiansa aikana orkesteri on ollut
merkittävä osa suomalaista kulttuuria. Hyvällä syyllä voidaan sanoa, että Dallapén mukaansatempaavat rytmit ovat
todellista suomalaista kansanmusiikkia.

Juhlaan olemme erityisesti kutsuneet mukaan sotaveteraaneja sekä ikäihmisiä.

Yhteystiedot:
Sari Häkkinen  sari.hakkinen@sipoo.fi / 09-23536693

SiuntioPidetyt tapahtumatSiuntio

4.12. klo 18 / Siuntio, Villa Charlotta

Jouluinen kiitosjuhla

Vox Petri –kuoro yhdessä Marttojen kanssa järjestää ihanan jouluisen kiitosjuhlan Villa Charlotan asukkaille sekä heidän läheisilleen ja tietysti henkilökunnalle.

Idea on yksinkertainen: Vox Petri laulaa noin puoli tuntia kauneimpia joululauluja Pami Karvosen säestämänä ja sen jälkeen tarjoillaan glögit ja piparit sekä seurustellaan koolla olevan väen kesken.

SodankyläPidetyt tapahtumatSodankylä

Sodankylä / 4.8.

Sompion Suvi - Sodankyläviikko järjestetään 2.-6.8.2017. Tapahtuman yhteydessä perjantaina 4.8.2017 vietämme perinnepäivää ja juhlaa. Päivän aikana on erilaista toimintaa koko perheelle, vauvasta - vaariin. Päivä huipentuu perinnekulkueeseen ja -juhlaan, joka on suunnattu erityisesti kuntamme ikäihmisille. Juhlapuheen tulee pitämään kansliapäällikkö Hannele Pokka, joka toimi juhlapuhujana myös ensimmäisessä perinnejuhlassa vuonna 1993.

Yhteystiedot: Merja Leinonen merja.leinonen@sodankyla.fi / 0400 535652

SoiniPidetyt tapahtumatSoini

27.11. klo 12 / Soinin kunta, Seurakuntatalo

Soinin kunnan kiitostapahtuma

Soinin kunta ja seurakunta lähtee mukaan tempaukseen ja järjestää soinilaisille ikäihmisille oman kiitostapahtuman.
Ohjelmassa:
- kahvitarjoilu
- kunnanjohtajan tervehdys
- Alajärven Korsukuoron konsertti
- yhteislaulua
- Soini-elokuvan katselua
- liikuntatuokio

Lisätietoja: Janne Kujala janne.kujala@soini.fi / 0400790643

SuomussalmiPidetyt tapahtumatSuomussalmi

2.-8.10. /Suomussalmi

Valtakunnallista Vanhustenviikkoa ja Suomussalmen kunnan 150-vuotisjuhlia vietetään samalla viikolla. Monipuolisen ja kaikille avoimen ohjelman on tarkoitus tuoda sukupolvet yhteen juhlistamaan yhteistä taivaltamme. Samalla osallistumme Koko Suomi kiittää -haasteeseen kannustaen nuoria tuomaan senioreita seurassaan tapahtumiin.

Yhteystiedot: anna.tolonen@suomussalmi.fi, 044 777 3342

SysmäPidetyt tapahtumatSysmä

16.11. / Sysmä

Ravitsemus ja hyvinvointi tapahtuma

Attendo / Sysmän päivätoiminta järjestää yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa ikäihmisille Ravitsemus ja hyvinvointi tapahtuman 16.11 Sysmässä. Sysmän Kunta myös mukana järjestelyissä.

Lisätiedot: Tanja Rekola-Lindroos tanja.rekola@attendo.fi / 0444942537

SysmäPidetyt tapahtumatSysmä

25.11. klo 10 ja 5.12. / Sysmä, Särkilahden nuorisoseuratalo ja sankarihaudat

Havukranssit sankarihaudoille

Tarkoituksena on tehdä jokaiselle Sysmäläiselle sankarivainajalle havukranssi. Ne viedään paikoilleen 5.12. samalla, kun haudoille sytytetään kynttilät.

Kaikki ovat tervetulleita 25.11. klo 10 alkaen Särkilahden nuorisoseuratalolle kranssitalkoisiin!

Lisätietoja: Eila Järvinen 0400 674337

TammelaPidetyt tapahtumatTammela

4.10. / Tammela

Koko Suomi kiittämään hyvinvoinnin rakentajasukupolvea

Vanhustenviikon pääjuhla keskiviikkona 4.10.2017 klo 14.00 Tammelan Koulukeskuksen liikuntasalissa.
Kahvitarjoilu alkaa liikuntasalissa klo 13.00.
Tervehdyspuhe kirkkoherra Juha Koivulahti, Koulukeskuksen ilmaisutaidon ryhmän ohjelmaa. Juhlapuhujana agrologi Martti Pura. Nuoren puheenvuoro Milla Malin
Tilaisuuden päätteeksi tunti tanssia Susikkaan Sohlojen tahdissa.
Tervetuloa!

Järjestäjinä Tammelan vanhusneuvosto, Tammelan kunta ja Tammelan seurakunta

Lisätietoja: Päivi Klemelä paivi.klemela@tammela.fi / 0503765162

TemmesPidetyt tapahtumatTemmes

4.12. klo 17.30-19.30 / Temmes

Valaistu Temmes

Temmeksellä Koko Suomi kiittää -tapahtuma järjestetään maanantaina 4.12.2017 kello 17:30-19:30. Hyvän mielen maanantai-illassa tavataan ent. terveysasemalla klo: 17:30 ja siitä lähdetään Temmeksen kirkolle, jossa kello 18 alkaa kynttilöiden sytytys (voit tulla myös suoraan kirkolle kello 18).

Tapahtuman tarkoituksena on sytyttää yhdessä kynttilöitä Temmeksen hautausmaan haudoille, erityisesti niille haudoille, joissa ei ole kynttilää. Näin saadaan koko hautausmaa valaistua ja samalla muistetaan menneiden sukupolvien työtä. Tapahtuman ajan kirkko on auki, ja siellä on mahdollista tapahtuman lopuksi laulaa muutama laulu.

Mukana järjestelyissä ovat Tynävän kunta, Hyvän mielen paikat hanke, seurakunta, kyläyhdistys, Sale, maa- ja kotitalousnaiset, kotiseutuyhdistys ja SPR Tyrnävän osasto.

Lisätietoja: Eveliina Keinänen eveliina.keinanen@tyrnava.fi / 0400 449802

TervoPidetyt tapahtumatTervo

2.10.2017 / Tervon tori

Vanhusten viikon avajaiset

Torilla tarjolla kakkukahvit. Ohjelmassa avajaispuhe, jumppaa sekä musiikkia.

Yhteystiedot: Kati Vehniäinen, kati.vehniäinen(at)tervo.fi, 044-7499253

TurkuPidetyt tapahtumatpuistokatu 11, 20100 Turku

15.5.2017, klo 14:00

TuusulaPidetyt tapahtumat60.406007, 25.026949
TuusulaPidetyt tapahtumatTuusula

5.12. klo 14-20 / Tuusulan pääkirjasto, Jokelan kirjasto, Kellokosken kirjasto

Etkot Tuusulan kirjastoissa

Linnan juhlien etkoja juhlitaan pääkirjastossa sekä Kellokosken ja Jokelan kirjastoissa 5.12.2017. Luvassa on kirjallista ohjelmaa, musiikki- ja lausuntaesityksiä, Koko Suomi kiittää -kakkukahvit sekä 100-vuotiaan Suomen juhlimista yhdessä iltapäivästä iltaan. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa lapset, aikuiset, vanhat ja uudet suomalaiset!

Tuusulan pääkirjastossa vietetään etkoja klo 16–20.
16.00 Juhlapuhe, valtuuston puheenjohtaja Ruut Sjöblom.
16.15 Yhteislaulua yhdessä Irja Rätön kanssa, Karoliina Paunonen säestää haitarilla.
18.00 Tietokirjailija ja historioitsija Teemu Keskisarja kertoo uudesta kirjastaan Saapasnahka-torni: Aleksis Kiven elämä ja kuolema.
Kirjanäyttely: 101 suomalaista lasten ja nuorten kirjaa.
Kahvitarjoilu klo 16–18.

Jokelan kirjastossa juhlistetaan etkoja klo 16–19.
16.00 Juhlapuhe, pormestari Arto Lindberg.
16.30 Jokelan kansalaisopiston musiikki- ja lausuntaesityksiä.
17.00 Vinkkelissä luetaan suomalaisia satuja.
18.00 Kirjailijavieraana on Juha Hurme.
Kahvitarjoilu klo 16–18.

Kellokosken kirjaston etkoilla on ohjelmaa klo 14–16.
14.00 Juhlapuhe, kunnanhallituksen I varapuheenjohtaja Jussi Salonen.
14.15 Kaarina Salaspuro lukee ääneen novelleja.
Lothar Mallonin Kellokoski-aiheinen valokuvanäyttely ja diaesitys.
Kahvitarjoilu koko päivän klo 10–16.

Tuusulan kirjastojen etkojen taustalla on kaksi valtakunnallista Suomi100-hanketta: Suomen kirjastoseuran kampanja Etkot kirjastossa, jossa kirjastot ympäri Suomen kutsuvat koko kansan juhlimaan 100-vuotiasta Suomea, sekä Siskot ja Simot -yhteisön Koko Suomi kiittää -tempaus, jonka innoittamana Tuusulan kunta haluaa toivottaa erityisesti vanhukset, hyvinvointimme rakentajat, tervetulleiksi mukaan viettämään yhteistä sinivalkoista kahvihetkeä.

Lisätietoja: Riikka Mustajärvi riikka.mustajarvi@tuusula.fi / 040 314 3445

UtajärviPidetyt tapahtumatUtajärvi

3.9.2017


TuuMa-kuoro esittää Sota-ajan lauluja - musiikkikavalkadin Utajärven Nuoriso-liikuntatalolla. Tilaisuus on maksullinen. Sotiemme veteraaneille kunta jakaa ilmaiset pääsyliput sekä tarjoaa kahvit kanttiinista.

Lisätietoja: Tarja Vimpari tarja.vimpari@utajarvi.fi / 050-5886607

UtajärviPidetyt tapahtumatUtajärvi

2.-8.10. / Utajärvi 

Koko Vanhusten viikon ohjelma on teemalla "Koko Suomi kiittaa"

Lisätiedot: Hannele Karhu hannele.karhu@utajarvi.fi / 0500584506

UurainenPidetyt tapahtumatUurainen

30.11. klo 11-14.30 / Uurainen

Jouluista menoa

Jouluinen palvelupäivä ja pikkujoulujuhla torstaina 30.marraskuuta 2017 klo 11-14:30 Teivaalan tuvalla, Uuraisilla. Ohjelmassa jouluista menoa. Mukana päivässä mm. terveyskeskuslääkäri Pertti Särkkä ja kunnanjohtaja Juha Valkama, kanttori Samuli Niiles ja Varttuneet -kuoro, Taisto Lähteelä ja Tuula Salminen. kauneimmat joululaulut ja jouluhartaus. tarjolla joulupuuroa ja joulutorttu kahvit.

Järjestäjä: Uuraisten kunta, Uuraisten srk.

Lisätietoja: Juha Valkama juha.valkama@uurainen.fi / 0142672602

VaajakoskiPidetyt tapahtumatVaajakoski

5.12. / Vaajakoski

Suomi 100 -juhla

Vietämme Suomi 100-juhlaa yhdessä Väkkärän palvelu- ja päiväkeskuksen väen sekä talon työntekijöiden kesken.
Juhlassa esiintyy Duo Anima niminen klassinen pianolaulu-duo, johon kuuluu sopraano Sirpa Hynninen sekä pianisti Sini Aaltio.
Konsertin jälkeen nautimme juhlakahvit.

Lisätietoja: Sanna Rahkonen, päiväkeskusohjaaja sanna.rahkonen@gmail.com / 014-2667383

ValkeakoskiPidetyt tapahtumatValkeakoski

5.10.

Vanhusten viikon Valkeakosken pääjuhla " Ikäihmisten Syystapahtuma". Juhla järjestetään vuosittain ja on suunnattu kaupungin ikäihmisille.


Ennen ohjelmallisen osuuden alkua on kahvitarjoilu ja mahdollisuus tutustua näytteilleasettajien (järjestöt, yritykset, seurakunta, kaupunki, yksityiset palveluntarjoajat) esittelypöytiin.
Pääesiintyjä on muusikko Erkki Liikanen.
Juhlapuheen pitää paikallisen sotaveteraanijärjestön edustaja. Ohjelmassa myös musiikkia ja yhteislaulu.


Yhteystiedot: Tarja Laine tarja.laine@valkeakoski.fi / 040 335 7277

ValkeakoskiPidetyt tapahtumatPappilanniemi 51, 37700 Sääksmäki

Pappilanniemen kurssikeskus / 6.7.2017


Sääksmäen seurakunnan, Suomen punaisen ristin ja Valkeakosken kaupungin yhdessä järjestämä kesäjuhla paikkakunnan veteraaneille ja omaishoitajille. Ohjelmassa juhlalounas, runonlausuntaa, musiikkia ja kakkukahvit.

Yhteystiedot: Katri Nieminen katri.nieminen@valkeakoski.fi  / 0403357604

Vanamokoti, Lemin kuntaPidetyt tapahtumatLemin kunta

4.6.2017 klo 13.30

Otetaan kesä vastaan lauluilla ja muulla ohjelmalla. Tilaisuus on kaikille avoin ja siinä tuodaan esille yhdessä tekemisen merkitys Lemin 100-vuotishistoriassa.
Vanamokoti on tehostetun palveluasumisen yksikkö. Lemin vapaaehtoisryhmä on useamman vuoden ajan järjestänyt yhden ohjelmallisen päivän. Näihin on pitäjiltäkin osallistunut yleisöä. Esiintyjät ovat vaihdelleet ja tänä kesänä on tavoite saada myös lapsia mukaan.

Yhteystiedot: Sirkka Liljander sirkka.liljander@lemi.fi / 040 595 7350

VantaaPidetyt tapahtumatVantaa

29.11. / Vantaa

Suomi 100 juhlat

Vantaan Vierumäen koulun Suomi100-juhliin on kutsuttu Korson vanhustenkeskuksen asukkaita ke 29.11. 

VarpaisjärviPidetyt tapahtumatVarpaisjärvi

22.11. klo 18 / Varpaisjärvi

Juhlakahvit ja konsertti

Keskiviikkona 22.11.2017 klo 18 kutsutaan kaikki jälleenrakentajasukupolveen kuuluvat juhlakahville Varpaisjärven srk-talolle. Tilaisuudessa puhuu kirkkoherra Olli Kortelainen. Kahvitilaisuuden jälkeen kahvilla olijat saavat käsiohjelman klo 19 kirkossa pidettävään konserttiin, jossa esiintyvät Ylä-Savon Pelimannit ja lauluryhmä, sekä Rautavaaran kirkkokuoro ja Varpaisjärven Nais- ja Mieslaulajat. Illan konsertissa kuullaan Lasse Heikkilän Suomalainen messu.

Lisätietoja: Anna-Kaisa Tolvanen anna-kaisa.tolvanen@evl.fi / 0407746837

VieremäPidetyt tapahtumatVieremä

Taajaman koulukeskus, Itäinen, Eteläinen ja Pohjoinen koulu / 5.10. klo 9-12

Koko Suomi kiittää -Suomi 100 tapahtumana järjestetään avoin koulupäivä ikäihmisille. Tapahtumaan voi osallistua Vieremän kunnan taajaman koulukeskuksessa ja kaikilla kyläkouluilla. Ikäihmiset voivat tutusta koulun toimintaan ja osallistua lasten sekä nuorten oppitunneille. Vieremän kunta tarjoaa juhlavuoden kunniaksi savolaista perinneruokaa, mykyrokkaa ja jälkiruuaksi täytekakkukahvit.

Ennakkoilmoittautumiset ovat vapaa-ajantoimistoon p. 0400370132 ruokatarjoilun järjestämisen vuoksi.

Koulupäivän vieraat voivat tutustua taajaman koulukeskuksessa myös sähköisiin palveluihin, sillä Palvelu tulevaisuuten - eMaaseutu -hanke kumppaneineen ovat mukana tapahtumassa.

Yhteystiedot: rehtori Maija-Leena Kemppainen
maija-leena.kemppainen@vierema.fi / 0405949143

VirolahtiPidetyt tapahtumatVirolahti

4.12.2017 / Virolahti

Juhlat

Villinrannan palvelukeskuksen asukkaille ja asiakkaille järjestettävä itsenäisyyspäivän juhla Suomi 100 v kunniaksi.
Suunniteltu ohjelma:
- juhlapuhe
- musiikkiesityksiä
- runon lausuntaa
- kakkukahvit

Lisätiedot: Kristiina Roimola kristiina.roimola@virolahti.fi / 0503892140

YpäjäPidetyt tapahtumatYpäjä

5.10.2017 kello 11.00 / Ypäjä Seurakuntakoti

Ikäpolvet yhdessä -juhla

Ohjelmassa Musiikkiesityksiä, eskarilaisten esitys, kunnanjohtaja Sam Vuorisen juhlapuhe sekä yhteinen kunnan ja seurakunnan tarjoama lounas kahveineen

Yhteystiedot: Keijo Leppänen keijo.leppanen@ypaja.fi / 0503636624

YpäjäPidetyt tapahtumatYpäjä

29.9.2017 kello 11.00 / Ypäjä Veteraanitupa ja sankarivainajien muistomerkki
 
Seppeleen lasku

Seppeleen lasku sankarivainajien patsaalla, ohjelmallinen kahvitilaisuus veteraanituvalla.

Yhteystiedot: Keijo Leppänen keijo.leppanen@ypaja.fi / 0503636624

YpäjäPidetyt tapahtumatYpäjä

5.10.2017 kello 11.00/ Seurakuntakoti

Musiikkiesityksiä

Ohjelmassa Musiikkiesityksiä, eskarilaisten esitys, kunnanjohtaja Sam Vuorisen juhlapuhe sekä yhteinen kunnan ja seurakunnan tarjoama lounas kahveineen

Yhteystiedot: Keijo Leppänen, keijo(at)leppanen@ypaja.fi, 0503636624

Kerro meille miten teidän tapahtuma meni!