Kerro muillekin, että olet mukana!

Ilmoita meille oman kuntasi kiitosjuhlatempauksen etenemisestä. Kerro, milloin juhlitte ja miten. Kartasta voit seurata tempauksen leviämistä läpi Suomen. Klikkaamalla paikkakuntaa näet, mitä kyseisellä paikkakunnalla tapahtuu.
Kerro muillekin, että olet mukana

Ilmoita meille oman kuntasi kiitosjuhlatempauksen etenemisestä täällä. Kerro, milloin juhlitte ja miten.

Jaa Juhlakertomus

Muista kertoa juhlasuunnitelmistasi muillekin! Vastaa lyhyesti muutamaan kysymykseen, tästä linkistä.

Tapahtuman järjestäminen

Tarvitsetko apua juhlajärjestelyihin? Vinkkejä ja ideoita tapahtuman suunnitteluun löytyy täältä.

Osoite tai postinumero
Säde:
OtsikkoKategoriaOsoiteKuvaus
EspooPidetyt tapahtumatJuuritie 1, Espoo

10.4.2017 klo 14 alkaen

Itsenäisyyden juhlavuoden 100.päivän juhla muistisairaille Mainiokoti Huvilaharjussa. Juhla alkaa yhteisellä Maamme-laululla ja maljojen kohottamisella klo 14. Ohjelmassa kakkukahvit ja yhteislaulua sekä Espoon Tuomiokirkkoseurakunnan tervehdys.

Yhteystiedot: Arja Sokura arja.sokura@mehilainen.fi / 040 358 3194

EspooPidetyt tapahtumatEspoo

Ison Omenan palvelutori / 11.8.

Kauppakeskus Isossa Omenassa, Espoossa, sijaitseva julkisten palveluiden palvelutori viettää 1-vuotissyntymäpäiviään elokuun puolivälissä. Virallisen syntymäpäivän, perjantain 11.8. kunniavieraita ovat seniorit, hyvinvointivaltiomme rakentajasukupolvi. Ohjelmassa on mm. seniorimuskari, tanssit orkesterin tahdissa, ensiapukoulutusta, hemoglobiinin mittausta ja kahvitarjoilu.

Yhteystiedot: Hanna Kautto hanna.kautto@espoo.fi / 046 877 3908

HämeenlinnaTulevat tapahtumatHämeenlinna

1.10.2017 / Hämeenlinnan Verkatehdas

Vanhusten viikon juhla

Valtakunnallisen vanhustenviikon kansallinen pääjuhla klo 13.00 alkaen. Juhla myös striimataan verkossa ja sitä voi seurata osoitteessa www.hameenlinna.fi.
Valtakunnallista vanhustenviikkoa 1.-8.10.2017 vietetään teemalla Ikäpolvet yhdessä - Generationerna tilsammans ja viikkoa suojelee tasavallan presidentti.

Yhteystiedot: Tiina Vahtokari tiina.vahtokari@hameenlinna.fi / 03 621 2385

HankasalmiTulevat tapahtumatHankasalmi

5.10.2017 klo 10.00-13.00 / Hankasalmen kunta, torialue

Toritapahtuma

Hankasalmen kunta järjestää koko vanhusväestölle toritapahtuman yhteistyössä kunnan Seniorikeskuksen, palvelutalojen ja eri järjestöjen kanssa.

Lisätietoja: Heli Puromaa, heli.puromaa@hankasalmi.fi / 014 2671 213

HelsinkiPidetyt tapahtumatHelsinki

6.9.2017 klo 13-16 / Tavastia

Mummodisko

Vipattaako mummosi tanssijalka, sykkiikö naapurin papan sydän ikivihreille iskelmille? Oletko aina halunnut jorata diskopallojen loisteessa Tavastialla ja tehdä samalla hieman hyvää? Tilaisuutesi on koittanut!

Siskot ja Simot (www.siskotjasimot.fi) tuo syksyn päräyttävimmät bileet Tavastialle keskiviikkona 6.9. ja haluaa juuri sinut ja mummosi mestoille. Mummodiskossa kovimpia moovsseja pääsee esittelemään, kun vinyylilevyjä pyörittelevät DJ:t Kuk Norris ja Harri Hertell, sekä legendaarinen diskon kuningas, DJ Hall of Famer Tapani Ripatti!

Asuuko mummosi liian kaukana tai eikö pappa lämpiä diskoilulle? Ei hätää! Voit ottaa diskodeitiksesi kenet tahansa vanhuksen, jonka elämästä haluat tehdä groovimpaa, tai tulla tapahtumaan vapaaehtoiseksi tanssikaveriksi. Vapaaehtoisdiskoiluun ei vaadita erikoistaitoja tai edes rytmitajua – halu kohdata ihmisiä riittää!

K-18 Disko on kaikille maksuton ja parketilla pyörähtelyn lisäksi luvassa on yllätysohjelmaa. Karkeloinnin kuivattamaa kurkkua voi kostuttaa Tavastian baarissa myytävillä virvokkeilla ja siltä varalta, että nälkä yllättää, on valikoimassa myös pientä purtavaa.

Mummo kainaloon ja let’s disco!

Lisätietoja: info@siskotjasimot.fi / mummodiskotuottajat@gmail.com

HelsinkiPidetyt tapahtumatHelsinki

12.6.2017

Helsingin kaupunki muistaa kaikkia 100 vuotta täyttäneitä tai tänä vuonna 100 vuotta täyttäviä sini-valkoisin kukkasin ja pormestarin tervehdyksellä. Kampin kukka hoitaa kimput keskitetysti eri osoitteisiin: sairaalat, palvelutalot, kotihoidonyksiköt ja kodit. Muistamisesta kerrotaan kaupungin omassa asukaslehdessä Helsinki Infossa, joka ilmestyy 1.6.12017 ja jaetaan jokaiseen kotiin.

Helsinki Info ilmestyy 1.6. ja lehdessä on lyhyt puffi muistamisesta https://www.hel.fi/kanslia/helsinkiinfo-fi/

Yhteystiedot: Maarit Roschier maarit.roschier@hel.fi / 040 1688212

HelsinkiPidetyt tapahtumatKivalterintie 16, Helsinki

12.6.2017 / Kustaankartanon palvelukeskus

Helsinki-päivänä 12.6.2017 järjestetään Kustaankartanon palvelukeskuksessa kaksi yhteislaulujuhlaa, sään salliessa Kartanoravintolan pihalla, sateen sattuessa sisällä ravintolassa.

Ensimmäinen juhla on klo 10-12 ja toinen klo 14-16. Ajatuksena on tuoda tapahtuma niille, jotka eivät itse pääse tapahtuman luokse.

Ohjelmaan sisältyy Kaupunginmuseon Itsenäisyyden laulut musiikkimuistokyselyn pohjalta tehty yhteislaulukokoelma, jonka Metropolian Pop/Jazz-musiikin koulutusohjelman opiskelijat sovittavat ja säestävät. Laulun lisäksi ohjelmaan kuuluu tietenkin Helsinki-päivän kunniaksi kakkukahvit ja avajaispuhe, sekä paijattavia lemmikkiystäviä vanhuksille.

www.helsinkipaiva.fi 

Yhteystiedot: Maarit Roschier maarit.roschier@hel.fi / 040 1688212

HelsinkiPidetyt tapahtumatmannerheimintie 164, helsinki

Hoivakoti Tilkka / 14.6.

Kesäjuhla hoivakodin asukkaille ja heidän omaisilleen. Kitaristi soittamassa, laulamassa ja laulattamassa. Juodaan kesäiset mansikkakakkukahvit.

Yhteystiedot: Riitta Kolsi / riitta.kolsi@esperi.fi

Helsinki, KäpyläPidetyt tapahtumatHelsinki, Käpylä

10.5.2017 klo 14.30-16.00

Kesä alkaa Koskelasta kiitoksilla:
Perinteinen Käpynet-verkoston yhteinen kesänavaus-tapahtuma Koskelan monipuolisen palvelukeskuksen alueella.
Tapahtuma alkaa Koskelan kirkossa musiikin merkeissä, josta jatketaan piha-alueelle yhdessä ulkoillen ja iloista iltapäivää viettäen.

Yhteystiedot: Katri Kulmala katri.kulmala@kapyrinne.fi / 040 4560 584 

IisalmiPidetyt tapahtumatSahintie 8, Iisalmi

Kangaslammen pienkotikeskus / 29.6.2017 klo 13-16

Suomi 100 Kesäkisat Kangaslammen pienkotikeskuksessa. Ohjelmassa on leikkimielistä tarkkuusheittoa palloilla ja hevosenkengillä, mölökkyä ja esineiden tunnistusta. Makkaraa ja lettuja.
Mukaan on kutsuttu vanhusasukkaita omaisineen myös Palvelukeskus Onnimannista, Hoitokoti Aurinkokartanosta ja Palvelukeskus Kirkonsalmelta.

Yhteystiedot: Tarja Huttunen tai Riikka Hujanen
tarja.huttunen@ylasavonsote.fi / riikka.hujanen@ylasavonsote.fi
040 8304 304 / 040 8502 613

IittiTulevat tapahtumatIitti

Aleksis Kiven päivänä 10.10. / Iitti

Vietämme juhlapäivän ryhmäkodin asukkaiden kanssa: lausumme isänmaallisia runoja, paikalla laulaja, myös yhteislaulua. Olemme tehneet jokaiselle asukkaalle kiitoskortin "tien raivaamisesta" meidän sukupolvellemme. Tarjoilemme kuohuviiniä ja pikkunaposteltavia tilaisuuden ajan. Iltatuokiomme on reilu parituntinen, sen päätämme Maamme-lauluun.

Lisätietoja: Eeva Kiri eeva.kiri@hotmail.com / 040-4777038

IlomantsiPidetyt tapahtumatSoihtulantie 7 Ilomantsi

25.8.2017 klo 14.00

Kutsumme ikäihmisiä ja lapsia perjantaina 25.8. klo 14.00 alkavaan Karhusatuja ja –lauluja tilaisuuteen, jossa paikalliset teatterilaiset kertovat ikäihmisten lapsuuden aikaisia karhusatuja ja tarinoita, joita höystetään karhulauluilla. Tapahtuman paikkana on Piirolan piha. Tapahtuman jälkeen juomme yhdessä kahvit.

Tapahtuma liittyy 24. – 26.8.2017 Ilomantsissa pidettäviin Karhufestivaaleihin.

Yhteystiedot: Marjut Ahokas marjut.ahokas@ilomantsi.fi / 040 104 3101

IsokyröPidetyt tapahtumatHärkäkiventie 36 Isokyrö

Pe 2.6. / klo 12.30 - 15 / Isokyrön palvelukeskus

Suomi100-iltapäivätanssit palvelukeskuksen asukkaille. Isonkyrön seurakunnan Houseband ja kanttori Suvi Koivisto tanssittavat vanhuksia vanhojen suomalaisten iskelmien ja tanssimusiikin tahdissa. Vanhuksia tanssittamassa palvelukeskuksen työntekijät ja joukko vapaaehtoisia.

Yhteystiedot: Suvi Koivisto suvi.koivisto@evl.fi / 044 777 2160

IsokyröPidetyt tapahtumatHärkäkiventie 36, 61500 Isokyrö

Laurilanmäki / 29.7. (jos sataa niin uusi päivämäärää 5.8.) klo 13-15

Kesätempaus
Salibandyseura FBC Remix järjestää Laurilanmäellä ulkoilutapahtuman, jossa piha-alueella kaukalossa on pelaamassa seuran pienimmät. Eri joukkueiden pelaajat hoitavat ikäihmisten ulkoilutusta, toiset grillaavat makkaraa ja osa keittää kahvit. Tervetuoa viettämään leppoisaa yhteistä aurinkoista kesäpäivää Laurilanmäen piha-alueelle!


Yhteystiedot: Anne Kujala anne.kujala@netikka.fi / 040 526 9168

IvaloPidetyt tapahtumatIvalontie 6, Ivalo

14.2.2017 klo 11.30

Inari kiittää – ystävänpäivätanssit Ivalossa!

Inarin kunta järjestää päiväsaikaan kaikille avoimet Suomi 100-kiitostanssit: päivätanssit järjestetään Ivalon kulttuuritila Kuulaassa ystävänpäivänä 14.2.2017 klo 11.30 alkaen kahvituksella ja klo 12 tanssituksella. Tanssittajana toimii Peippo & Ajomiehet –orkesteri. Musiikki rautalankapohjaista iskelmää, linjalla Topi Sorsakoski & Agents. Orkesteriin kuuluu Pertti Peippo; laulu, Rami Hammar; soolokitara, Pekka Mertaniemi; komppikitara, laulu, huuliharppu, Jyrki Rasmussen; basso Markku Pyykkönen; rummut. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta varaathan hieman käteistä mukaasi arpajaisia ja kanttiinia varten.

Ystävänpäivän kiitostanssit jatkavat Inarin kunnan päivätanssien sarjaa. Tanssien kautta Inarin kunta tahtoo kiittää ikäihmisiä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden toteutumisesta. Kaikille avoimeen tilaisuuteen kutsutaan vanhusten palvelukotien asukkaita, kotihoidon asukkaita, toimintakeskuksen asiakkaita ja Inarin kunnan ikäihmisten erityisyhdistysten jäseniä. Tavoitteena on toteuttaa iloinen virkistäytymistapahtuma kaikille päivätansseista kiinnostuneille.

Päivätanssit järjestää Inarin kunnan liikuntatoimi ja kulttuuritoimi + yhteistyötoimijat.
Kanttiinin järjestää Inarin omaishoitajat ja läheiset ry ja Lapin muistiyhdistys - Ivalon Alaosasto ry.
Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää arpajaiset toimintansa tukemiseen.

Yhteystiedot: Mirja Karjalainen mirja.karjalainen@inari.fi / 040 776 7546

Marke Rautiala marke.rautiala@inari.fi / 0400 172304

JärvenpääPidetyt tapahtumatJampankaari 1

11.2.2017 klo 14.00

Elokuvailtapäivä

Viedään elävä kuva asiaan kuuluvine tarjoiluine ystävänpäivän tienoilla Vaahterakotiin! Ohjelmassa Mielensäpahoittaja-elokuva ja popkornitarjoilu.

Yhteystiedot: jarvenpaa@siskotjasimot.fi

JÄRVENPÄÄPidetyt tapahtumatJampankaari 1, Järvenpää

20.5. klo 13-16

Kakkukarnevaalit!

Huomio kylänmiehet ja naapurit! Asuuko sisälläsi Master Chef? Sykkiikö sydämesi Marie Antoinette-henkiselle herkuttelulle? Tule mukaan toteuttamaan tämän kevään maistuvinta välittämisen keikkaa Järvenpäässä 20.5. kun Siskot ja Simot vievät ravintolapäivän Jampankaaren palvelupihalle katujuhlien muodossa.

Yhteystiedot: Oona-Lotta Salomaa 044 9733 844 / jarvenpaa@siskotjasimot.fi

JoensuuTulevat tapahtumat62.601016, 29.763572
JoensuuPidetyt tapahtumatpesolantie 2, joensuu

Sinkkolan kotieläinpiha / 4.8. klo 12-15

Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut järjestää kolmatta vuotta peräjälkeen Joensuussa Sinkkolan kotieläinpihassa EloVeeran, varttuneemmalle väelle suunnatun kesätapahtuman. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna perjantaina 4.8 kello 12.00-15.00 ja luvassa on paitsi rentoa yhdessäoloa, myös ohjelmaa monipuolisesti koko tapahtuman ajan.

Tapahtuma on pääsymaksuton ja kaikille avoin. Kohderyhmänä ovat erityisesti varttuneempi väki ja heidän perheensä.

Tänä vuonna tapahtumassa on tarjolla yhteislaulua, jumppahetki, yhteisötaideteoksen tekemistä, käsityöpuoti Vihmerän myyntipiste sekä esittelypisteet esimerkiksi Martoilta, Suomen Punaiselta Ristiltä ja Pelastuslaitokselta. Perheen pienimmät voivat osallistua Eetun Pihaseikkailuun ja voittaa palkintoja! Kotieläinpihan eläimet ovat myös paikalla, joten heitä voi käydä moikkaamassa. Sinkkolan oma kahvio palvelee normaalisti tapahtuman ajan.

Tänä vuonna tapahtuma liitetään Koko Suomi kiittää-hankkeeseen, ja se tulee esille tapahtuman avajaispuheessa, nuorisovaltuuston edustajan puheessa sekä juhlallisen alkumaljan merkeissä.

Yhteystiedot: Maija Luhtasela maija.luhtasela@jns.fi / 0504320195

JoutsaTulevat tapahtumatJoutsa

6.10.2017 

Elämänkaari-juhla

Vanhustenviikon pääjuhla: Elämänkaari-juhla. Teemana "sukupolvet yhdessä". Ohjelmassa koululaisten esityksiä, vierailevia muusikkoja, runoja, senioritanssia ja yhteislauluja. Juhlan jälkeen kahvitus osallistujille. Juhla on maksuton ja toteutettu Joutsan yhtenäiskoulun, eri hankkeiden ja yhdistysten yhteistyönä.

Yhteystiedot: Niina Kankare-Anttila niina.kankare-anttila@joutsa.fi / 040 4805624

KajaaniTulevat tapahtumatKajaani
KauniainenTulevat tapahtumatKauniainen

24.9.2017 / Suomen raamattuopisto

Kiitosjuhla yli 80-vuotiaille: Tunnin pituinen ohjelmallinen tilaisuus, jossa yhteislaulua, musiikkiesityksiä, juhla- ja hartauspuhe. Tilaisuuden jälkeen kakkukahvit. Tapahtuman tarkoituksena on antaa ikäihmisille kokemus siitä, että häntä arvostetaan ja kunnioitetaan sekä korkean ikänsä että elämäntyönsä takia.

Yhteystiedot: Elina Lamminmäki elina.lamminmaki@sro.fi / 040 451 6781

KeravaPidetyt tapahtumatMetsolantie 4, Kerava

Hopeahovi (Metsolantie 4) / La 18.3. klo 13-15

Muistojen kahvila

Keravan Siskot ja  Simot järjestää maaliskuussa Välittämisen keikan Hopeahovilla (Metsolantie 4). Kahvilassa muistellaan Keravan historiaa: käydään Kerava-Seuran Satu Saariston johdattamaa keskustelua ja katsellaan vanhoja valokuvia. Tarjolla (tietysti) myös kahvia!

Sinua tarvitaan vapaaehtoiseksi avustajaksi. Olet tervetullut mukaan niin yksin kuin perheen tai ystävienkin seurassa.

Yhteysteidot: kerava@siskotjasimot.fi

KokkolaTulevat tapahtumatPitkänsillankatu 39 Kokkola

8.6. / 6.7. / 10.8. / 7.9.  / R.H. Renlundin museo ja ITE-museo

Ohjelmaa ikäihmisille joka kesäkuukauden yhtenä torstaina klo 11-18. Opastuksia museon kesänäyttelyihin. Tarjolla pullakahvit.

Kesäkuu: 8.6. Nuorten suunnittelema työpaja ikäihmisille, ohjaajana myös taidetyöpaja Tuunin vetäjä Minttu Nikula (Mun juttu -hanke)
Heinäkuu: 6.7. Vanhoja valokuvia - tunnista tuttuja paikkoja ja ihmisiä, vastuuhenkilönä museon arkistoamanuenssi Anna-Maria Ånäs-Enlund
Elokuu: 10.8. Käsityötaito elää keskipohjalaisissa esinetarinoissa, vastuuhenkilönä hankekoordinaattori Anna Kouhia (Meidän museo -hanke)
Syyskuu: 7.9. Paikallishistorian harrastajat erikoistietotoimisto ETT:stä ovat paikalla kertomassa Kokkolan historiasta ja omasta toiminnastaan (samana päivänä avataan ETT:n näyttely Chydeniassa).

Yhteystiedot: Elina Vuorimies elina.vuorimies@kokkola.fi / 044 780 9478

KouvolaPidetyt tapahtumatOrijärvenkuja 30, 46710 Sippola

13.5.2017  klo 12.30

Avantouintiseura Orijärven Hallahileet ry haluaa osallistua #Koko Suomi kiittää - kampanjaan järjestämällä avantokauden päätöksen yhteydessä ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville Sippolakodin asukkaille tapahtuman. Tapahtumapaikkana on Anjantupa, joka sijaitsee kauniissa Orijärven rantaympäristössä. Luvassa on yhdistyksen hallituksen ja jäsenten järjestämänä mm. ikäihmisten kanssa yhdessä ulkoilua, kahvia ja musiikkia. 

Yhteystiedot: Heidi Puumalainen heidi.puumalainen@pp1.inet.fi / 0405907316

Kouvola, KuusankoskiPidetyt tapahtumatKuusankoski

Keskiviikkona 9.8.2017

SPR Kuusankosken osaston ystävätoiminta haluaa osallistua #KokoSuomikiittää – kampanjaan järjestämällä virkistyspäivän vapaaehtoisille ystäville, asiakasystäville, maahanmuuttajille ja omaishoidon perheille. Tapahtumapaikkana on Kettumäen kotiseututalo ja kansanpuisto, jotka sijaitsevat luonnonkauniissa ympäristössä. Kettumäen kotiseututalossa on Jenny Puonti-Dansk näyttely ”Pelkkää sinivalkoista”, seurakunnan hartaushetki ja kesäisiä lauluja. Kettumäen kansanpuistossa tutustutaan puistoon, elämiin ja pidetään omakustanteinen kahvituokio.

Päivän tarkoituksena on tuoda yhteen SPR:n ystävätoiminnassa mukana olevat tahot ja ikääntyneet ystävät ja omaishoidontukiperheet ovat avainvieraina.

Yhteystiedot: Helena Lukkarinen helena.lukkarinen@hotmail.com / 040 771 4718

KuhmoPidetyt tapahtumatKuhmo

8.9. klo 15.30-19 / Kontion koulun ruokala ja Kontion koulun ranta

Rantakalatapahtuma ikäihmisille / Koko Suomi kiittää rakentajasukupolvia

- tilaisuuden avaus, kaupungin vanhusneuvoston puheenjohtaja Ritva Pääkkönen
- yhteislaulua, johtaa Mauri Kuula
- rantakalaruokailu (maksuton)
- kiitokset ikäihmisille, kaupunginjohtaja Eila Valtanen
- musiikkiesitys, laulukuoro Ketterät, johtaa Mauri Kuula
- kakkukahvit (maksuton)
- yhteislaulua
- ilmoittautuminen ongintakilpailuun Eine Karvoselle
Ohjelma klo 17.00-19.00, Kontion koulun ranta
- ongintakilpailu (17-18), omat onget ja syötit, viisi parasta palkitaan
- rannassa makkaranpaistoa Reki-Pertin nuotiolla (omat makkarat)
- monipuolista oheisohjelmaa Taiteiden yö -tapahtuman merkeissä
- klo 18.30 ongintakilpailun palkintojen jako
Sydämellisesti tervetuloa!

Yhteystiedot: Kuhmon vanhusneuvoston Raija Kilponen raija.kilponen@kuhmo.fi / 0447255411

KuopioPidetyt tapahtumatKuopionlahdenkatu 23, 70100 Kuopio

Kielonpäivä / Musiikkikeskus 9.6. klo 12-16.

klo 12 Näyttelyosasto
klo 13-14.40 Luennot konserttisalissa, teemana Voimaa Vanhuuteen
klo 15-16.15 Juhla konserttisalissa


Vapaa pääsy

Yhteystiedot: Erkki Kukkonen 050 341 8302

LaitilaPidetyt tapahtumatLaitila

8.6.2017 klo 13-15

Toritörinät

Siskot ja Simot ensimmäistä kertaa Laitilassa! Ohjelmassa on toritanssit ja halukkaille pieni lenkki vapaaehtoisten avustajien kanssa keskustassa. Tarjolla on grillattua makkaraa ja elävää musiikki. Tilaisuus on avoin kaikille Laitilalaisille ikäihmisille

LapinjärviPidetyt tapahtumatLapinjärvi

26.8.2017

Lapinjärven uudistetussa Lukkarinpuistossa järjestetään Koko Suomi Kiittää -tapahtuma, johon kutsutaan paikalle niin ikäihmiset kuin nuorempienkin sukupolvien edustajat. Luvassa on puhe/puheita, kuorolaulua, teatteria. Ohjelmaa tarkennetaan kevään kuluessa.

Yhteystiedot: Jouni Piippo jouni.piippo@lapinjarvi.fi / 050 543 9522

Lievestuore, LaukaaPidetyt tapahtumatLaukaa

5.8.2017 klo 10

Liisan hölkkä

Urheiluseura Lievestuoreen Kisa ry kutsuu paikallisen palvelutalo Männikön asiakkaat ja henkilökunnan sekä Ikääntyvä ihminen - mielekäs arki -hankkeeseen osallistuvat Männikön kisakatsomoon kannustamaan Liisan Hölkkään osallistuvia juoksijoita 5.8. klo 10 alkaen. Kisakatsomoon sijoitetaan myös kilpailun huoltopiste, jossa katsojille ja kilpailijoille on mehutarjoilu. Lievestuoreen Kisa juhlii 90-vuotista historiaa ja toiveissa on, että hölkkääjät sonnustautuvat seuran vanhoihin edustusasuihin. Palvelutalon asukkaat näkevät siis vauhdikkaiden suoritusten lisäksi myös palan paikallishistoriaa. Seura haluaa tempauksella kiittää Lievestuoreen alueen ikäihmisiä. Liisan Hölkkä on osa Kisakarnevaali-tapahtumaa.

Yhteystiedot: Sanni Marttinen sannimarttinen@gmail.com  / 0505354143

LiminkaTulevat tapahtumatPappilantie 6, 91900 Liminka

4.10.2017  klo 11-13.30 / Limingan seurakuntatalo

VANHUSTENVIIKON PÄÄJUHLA – Koko Suomi kiittää!

klo 11.00 Lämpimästi tervetuloa!
klo 11.05 Ohjelmanumero: Kyyhkyslakan esikoululaiset – loruja ja lauluja
Ruokavirsi
klo 11.15 Lounas ja kahvitus
klo 12.00 Ohjelmanumero: koululaiset – lauluja ja mietteitä Limingasta
klo 12.15 Juhlapuhe – Limingan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mari Viljas
klo 12.35 Yhteislauluhetki
klo 12.45 Ohjelmanumero: Tehostetun palveluasumisen Joutsenkodin kuoro
klo 13.00 Ohjelmanumero: Maijun kehitysvammaisten ryhmä
klo 13.20 Hartaus ja virsi
klo 13.30 Juhlan päätös - Yhteyslauluna Maakuntalaulu

Jos tarvitset kuljetuksen juhlaan, ole yhteydessä 28.9.2017 mennessä, puh. 044-572 1226.

Juhlapäivän päätoteuttajana toimii Limingan kunta yhdessä Limingan seurakunnan kanssa.

Lisätiedot: Riitta Ruottinen 050 363 1339

LoviisaTulevat tapahtumat60.45511859234853, 26.229043006896973

4.10.2017 klo 14-16.30 / Loviisan liikuntahalli

Ikäpolvet kohtaavat seniorijuhlassa Loviisan liikuntahallissa 4.10. Juhlassa kuullaan Sinivalkoisia säveliä ja tanssitaan Dallapén ja Juha Hostikan tahdissa. Kakkukahvit juodaan yhdessä klo 13.30-14.30. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Porvoon seudun musiikkiopiston kanssa.

Generationerna möts under seniorfesten i idrotshallen 4.10. Under festen hör vi Blåvita toner och dansar till Dallapé och Juha Hostikka. Kaffeservering kl. 13.30-14.30. Evenemang genomförs i samarbete med Lovisanejdens musikinstitut.

Yhteystiedot: Sini Näppä, sini.nappa(at)loviisa.fi, 0406469270

MikkeliTulevat tapahtumat61.67918950902664, 27.28128433227539

5.10.2017 kello 13-15 / Otavankatu 4

Tanssia ikä kaikki!

Kaiken ikäiset vauvasta vaariin tanssivat yhdessä vanhusten viikon tapahtumassa, sillä viikon teemana on "ikäpolvet yhdessä". Luvassa on yhteistanssia, esityksiä, tanssiopetusta ja lavatanssit. Tapahtuman juontaa Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta tuttu Susa Matson! Elävästä musiikista huolehtii Jussi Seppänen.

Tule mukaan tanssin huumaan! Tapahtumaan on vapaapääsy.

Tapahtumalla on oma tanssi, jolla osallistutaan Koko Suomi tanssii -haasteeseen. Voit opetella tanssin etukäteen, mutta se opetellaan yhdessä myös tapahtumassa alusta alkaen.

Linkki opetusvideoon: https://dreambroker.com/channel/yh0prbiu/rgi6wrr4

NaantaliTulevat tapahtumat60.46256672552917, 22.024025917053223

30.9.2017  kello 15:00/ Maijamäen liikuntahalli

Rakkaudentunnustus isänmaalle

Naantalissa järjestetään Ylä-Kainuun Yrittäjänaisten esitys ”Rakkaudentunnustus isänmaalle”, joka soi kiitoksena sotavuodet kokeneille naisille. Se nostaa esiin kotona työskennelleiden ja eri tehtäviin rintamalla osallistuneiden naisten merkityksen ja luo kuvaa ihmisen ihmeellisestä selviytymiskyvystä sekä merkityksellisen työn voimasta. Se on myös kertomus naiseudesta, jota sotavuosien aikanakin vaalittiin, sekä ilosta ja toivosta, joita ei koskaan haluttu menettää. Esitys sisältää lauluja, runoja, kirjeitä ja tarinoita suomalaisten naisten elämästä sota-aikana.

Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut ja Naantalin Matkailu Oy tarjoavat Naantalin vanhuspalveluiden yksikköjen asiakkaille ja heidän saattajilleen maksuttoman sisäänpääsyn esitykseen. Paikallinen Suopellon yläkoulu osallistuu kampanjaan järjestämällä oppilaista saattajia tarvittaessa.

Lisätietoa: http://www.naantali.fi/tiedotteet/kulttuuri/fi_FI/rakkaudentunnustus/

Yhteystiedot: Anu Anttila, kulttuuri- ja tiedotussihteeri, anu.anttila@naantali.fi, 044 7334566

NakkilaTulevat tapahtumatAkselintie 3 Nakkila

Juhlatalo Marimba / 5.10.2017 klo 12.00

Avoin juhla vanhuksille. Juhlan ohjelmassa mm. lapsikuoro ja muuta lasten toteuttamaa ohjelmaa, nuorten puheenvuoro, seurakunnan kuoro. Kahvitarjoilu.
Mukana juhlan järjestelyissä mm. Nakkilan kunnan vanhustyö, vapaa-aikatoimi, seurakunnan diakoniatyö.

Yhteystiedot: Tiina Palomäki tiina.palomaki@nakkila.fi / 044 7475 914

NurmijärviPidetyt tapahtumatPratikankuja 8 01900 Nurmijärvi

12.2.2017 klo 13-15

Kahvia ja musiikkia omaishoitajille ja hoidettaville Nurmijärven yhteiskoulun juhlasalissa.

OuluTulevat tapahtumatKaarlenväylä 2, Oulu

Oulun kaupunginteatteri / 9.11. klo 12

Juhlakonsertti senioreille Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä! Konsertissa on mukana viisihenkinen juhlaorkesteri sekä kattaus teatterin näyttelijöitä (mm. Kari-Pekka Toivonen, Hannu Pelkonen, Merja Larivaara ja Janne Raudaskoski). Konsertin jälkeen Kanresta tarjoaa yleisölle pullakahvit.

Oulun kaupunginteatteri kutsuu konserttiin Oulun alueen omaishoitajia sekä sotiemme veteraaneja.

 

PaimioTulevat tapahtumatPaimio

5.10.

Koko Suomi kiittää -iltapäivä

Vanhustenviikon pääjuhlan yhteydessä vietämme samalla Koko Suomi Kiittää -iltapäivää. Tilaisuudessa on sekä Paimion kaupunginjohtajan sekä seurakunnan tervehdys, senioritanssijoiden ja veteraanikuoron esitys. Iltapäivän pääesiintyjä vie meidät presidenttiemme linnan juhlien saloihin. Iltapäivän päätteeksi Paimion nuorisoneuvoston edustaja toivottaa juhlakansan kakkukahville. Nuoret toimivat tilaisuudessa tarjoilijana.

Tilaisuus lähetetään myös palvelutaloihin ja palvelukeskukseen, jotta toimintakyvyltään heikentyneet iäkkäät pääsevät nauttimaan juhlasta. Palvelutaloissa tarjoillaan myös kakkukahvit. Tilaisuuden järjestää kaupunki yhdessä Paimion vanhusneuvoston kanssa.

Yhteystiedot: Matleena Koskinen, matleena.koskinen(at)paimio.fi, 050564083

ParikkalaTulevat tapahtumatHarjukuja 6, Parikkala

Ke 4.10.2017 klo 13 / Harjulinna

Kahvikonsertti

Konsertissa kuullaan tuttuja lauluja ja lauletaan yhdessä. Kahvitarjoilu. Tervehdyssanat Parikkalan vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtaja ja kunnanvaltuuston vpj. Lassi Valkeapää. Tilaisuuden järjestää Parikkalan kunta / kulttuuritoimi, ja sinne on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätiedot: Eeva Paakkinen eeva.paakkinen@parikkala.fi / 044 7811 297

PertunmaaTulevat tapahtumatPertunmaa

Rinnehovi / 24.11.

Konsertti Rinnehovin vuodeosastolla, jonne kutsutaan tukikotialueen asukkaat, omaiset sekä kotona asuvat vanhukset, sekä tarjotaan pikkujoulukaffet.

Yhteystiedot: Laura Laitinen kulttuuritoimisto@pertunmaa.fi / 0505417712

PoriPidetyt tapahtumatJuhana Herttuan katu 17, Pori

Viikkarin Valkama / 11.7. klo 14-16

Suomi100 -senioritanssit

Senioreiden Suomi 100 -kiitostanssit Porissa tiistaina 11.7. klo 14-16 Viikkarin Valkamassa. Tanssin taustalla taiteilee hanuristi Minna Nurmi. Osallistua voi, vaikka parkettien kulutus ei kuuluisikaan harrastuksiin tai apuväline on kulkupelisi. Ohjelmassa myös ainakin Suomi -visa ja yhteislaulua.

Ilmoittaudu mukaan www.lyyti.in/hiiop tai arikisin ma-pe klo 9-16 numeroon 010 525 0450. Ilmoittautuminen jatkuu 10.7. asti tai kunnes tapahtuma on täynnä. Juhlimaan mahtuu 150 ensimmäistä.

Tapahtuman järjestää OP yhdessä Siskot ja Simot -yhteisön kanssa.

PunkalaidunTulevat tapahtumatPunkalaidun

Punkalaidun / 4.10

Vanhusneuvosto on ideoinut Koko Suomi kiittää –tilaisuutta ja se on tarkoitus järjestää vanhustenviikolla 4.10. Ohjelma suunnitteilla.

Yhteystiedot: Jari Hjelm jari.hjelm@punkalaidun.fi / 
0505418757

RaumaPidetyt tapahtumatSteniuksenkatu 4, 26100 Rauma

Kaunisjärven vanhainkoti (Steniuksenkatu 4) / Tiistai 14.2. klo 13.00-15.00

Ystävänpäivätanssit

Musiikista vastaa Rauman Harmonikat, Solistina Kauko Loiske. Tanssit klo 13.00 – 13.30, jonka jälkeen kahvitarjoilu.
Tilaisuuden järjestää Rauman kaupungin vanhuspalvelut/Hyvinvointia edistävät toiminnot.
Tilaisuuteen on mahdollista lähteä Kultturkambraatin kanssa. Kultturkambraatt on Rauman kaupungin vanhuspalveluiden ja kulttuuripalveluiden yhdessä kouluttama vapaaehtoinen. Toiminta on tarkoitettu yli 65 -vuotiaille raumalaisille. Yhteydenotot: palvelutori puh: 044 0212044.

Yhteystiedot: Silja Lehtisalo silja.lehtisalo@rauma.fi / 040 180 9806

RaumaTulevat tapahtumatHallikatu 12, Rauma

Nuortentalo / 26.10. klo 12

Yhteinen lounas, Nuotittomat -konsertti johtajanaan Untamo Kiela, kahvitarjoilu ja loppusiunaus. Järjestää Rauman seurakunnan diakoniatyö ja Nuotittomat -kuoro.

Yhteystiedot: Helena Ritakorpi vt. johtava diakoniatyöntekijä helena.ritakorpi@evl.fi / 044 7691 262

RaumaTulevat tapahtumatUnajantie 332, Rauma

Unajan seurakuntakoti / 9.10. klo 12

Yhteinen lounas, Nuotittomat -konsertti johtajanaan Untamo Kiela, kahvitarjoilu ja loppusiunaus. Järjestää Rauman seurakunnan diakoniatyö ja Nuotittomat -kuoro.


Yhteystiedot: Helena Ritakorpi vt. johtava diakoniatyöntekijä helena.ritakorpi@evl.fi / 044 7691 262

RaumaTulevat tapahtumatLuostarinkatu 1, Rauma

Pyhän Ristin kirkko / 19.9. klo 13-15

Varttuneen väen ehtoolliskirkko ja kirkkokahvit.

Yhteystiedot: Helena Ritakorpi vt. johtava diakoniatyöntekijä helena.ritakorpi@evl.fi / 044 7691 262

RaumaTulevat tapahtumatPäiväsenkatu 63, Rauma, Suomi

Haappusten kirkko / 28.11. klo 12

Puurotarjoilu, veteraanikuoro Isku esiintyy johtajanaan Kalle Hermonen. Järjestää Rauman seurakunnan diakoniatyö.

Yhteystiedot: Helena Ritakorpi vt. johtava diakoniatyöntekijä helena.ritakorpi@evl.fi / 044 7691 2626

Saarijärvi / Päivä Onnenlaaksossa -tapahtumaPidetyt tapahtumatSaarijärvi, Koskenkylä-Lehtola

15.7.2017

Päivä Onnenlaaksossa - avoin kylä -tapahtumassa esitellään maaseudun elämää sellaisena, mitä se nykypäivänä on. Kylällä on avoinna useita kohteita: koteja, maatiloja, eläimiä, puutarhoja, historiaa - nähtävää aina koppelista kappeliin ja konekentästä kosteikkoon. Tarjolla on myös vatsantäytettä ja ohjelmaa.

Tähän päivään ja kauniiseen maalaismaisemaan haluamme kutsua ikäihmiset muistelemaan menneitä ja nauttimaan nykyisestä, elävästä maaseudusta. 

Lisätietoja Onnenlaakson päivästä: www.onnenlaakso.fi ja https://www.facebook.com/onnenlaakso

Yhteystiedot: Niina Vuori niina.vuori@msl.fi / 040 774 9378

SiilinjärviPidetyt tapahtumatSiilinjärvi

Mummon kammari, Kaaripolun palvelukoti / 20.6.

Siilinjärven kulttuuritoimi haluaa ilahduttaa ja kiittää ikäihmisiä tuomalla Vasja Kataja -kokoonpanon konsertit kahteen eri palvelukotiin, Mummon kammariin ja Kaaripolun palvelukotiin. Konsertit pidetään ti 20.6.2017. Aiempina vuosina sama yhtye on kiertänyt muissa Siilinjärven ikäihmisten asumisyksiköissä ja siitä on pidetty kovasti. Ohjelmassa on monipuolinen musiikkitarjonta, joka on koottu ikäihmisiä silmällä pitäen. Tervetulleita ovat kaikki konsertista kiinnostuneet, esimerkiksi omaiset! Konsertin jälkeen mahdollisesti järjestetään kahvitarjoilu ainakin toisessa palvelukodissa.


Konserttien aikataulu:
Mummon kammari klo 13.00-14.00
Kaaripolun palvelukoti klo 14.30-15.30

Yhteystiedot: Hanna Kauhanen hanna.kauhanen@siilinjarvi.fi / 044 740 1318

Sipoo / Sinivalkoiset sävelet -konserttiPidetyt tapahtumatUudensillantie 39, Sipoo

23.4.2016 kello 14:00

Nikkilän Juhlatalolla klo 14 kuullaan Dallapén iskusävelmiä ”Sinivalkoiset sävelet”-konsertissa Juha Hostikan
johdolla. Dallapé on v. 1925 perustettu suomalainen viihdeorkesteri ja 91-vuotisen historiansa aikana orkesteri on ollut
merkittävä osa suomalaista kulttuuria. Hyvällä syyllä voidaan sanoa, että Dallapén mukaansatempaavat rytmit ovat
todellista suomalaista kansanmusiikkia.

Juhlaan olemme erityisesti kutsuneet mukaan sotaveteraaneja sekä ikäihmisiä.

Yhteystiedot:
Sari Häkkinen  sari.hakkinen@sipoo.fi / 09-23536693

SodankyläPidetyt tapahtumatSodankylä

Sodankylä / 4.8.

Sompion Suvi - Sodankyläviikko järjestetään 2.-6.8.2017. Tapahtuman yhteydessä perjantaina 4.8.2017 vietämme perinnepäivää ja juhlaa. Päivän aikana on erilaista toimintaa koko perheelle, vauvasta - vaariin. Päivä huipentuu perinnekulkueeseen ja -juhlaan, joka on suunnattu erityisesti kuntamme ikäihmisille. Juhlapuheen tulee pitämään kansliapäällikkö Hannele Pokka, joka toimi juhlapuhujana myös ensimmäisessä perinnejuhlassa vuonna 1993.

Yhteystiedot: Merja Leinonen merja.leinonen@sodankyla.fi / 0400 535652

SuomussalmiTulevat tapahtumatSuomussalmi

2.-8.10. /Suomussalmi

Valtakunnallista Vanhustenviikkoa ja Suomussalmen kunnan 150-vuotisjuhlia vietetään samalla viikolla. Monipuolisen ja kaikille avoimen ohjelman on tarkoitus tuoda sukupolvet yhteen juhlistamaan yhteistä taivaltamme. Samalla osallistumme Koko Suomi kiittää -haasteeseen kannustaen nuoria tuomaan senioreita seurassaan tapahtumiin.

Yhteystiedot: anna.tolonen@suomussalmi.fi, 044 777 3342

TurkuPidetyt tapahtumatpuistokatu 11, 20100 Turku

15.5.2017, klo 14:00

TuusulaTulevat tapahtumat60.406007, 25.026949
UtajärviPidetyt tapahtumatUtajärvi

3.9.2017


TuuMa-kuoro esittää Sota-ajan lauluja - musiikkikavalkadin Utajärven Nuoriso-liikuntatalolla. Tilaisuus on maksullinen. Sotiemme veteraaneille kunta jakaa ilmaiset pääsyliput sekä tarjoaa kahvit kanttiinista.

Lisätietoja: Tarja Vimpari tarja.vimpari@utajarvi.fi / 050-5886607

ValkeakoskiTulevat tapahtumatValkeakoski

5.10.

Vanhusten viikon Valkeakosken pääjuhla " Ikäihmisten Syystapahtuma". Juhla järjestetään vuosittain ja on suunnattu kaupungin ikäihmisille.


Ennen ohjelmallisen osuuden alkua on kahvitarjoilu ja mahdollisuus tutustua näytteilleasettajien (järjestöt, yritykset, seurakunta, kaupunki, yksityiset palveluntarjoajat) esittelypöytiin.
Pääesiintyjä on muusikko Erkki Liikanen.
Juhlapuheen pitää paikallisen sotaveteraanijärjestön edustaja. Ohjelmassa myös musiikkia ja yhteislaulu.


Yhteystiedot: Tarja Laine tarja.laine@valkeakoski.fi / 040 335 7277

ValkeakoskiPidetyt tapahtumatPappilanniemi 51, 37700 Sääksmäki

Pappilanniemen kurssikeskus / 6.7.2017


Sääksmäen seurakunnan, Suomen punaisen ristin ja Valkeakosken kaupungin yhdessä järjestämä kesäjuhla paikkakunnan veteraaneille ja omaishoitajille. Ohjelmassa juhlalounas, runonlausuntaa, musiikkia ja kakkukahvit.

Yhteystiedot: Katri Nieminen katri.nieminen@valkeakoski.fi  / 0403357604

Vanamokoti, Lemin kuntaPidetyt tapahtumatLemin kunta

4.6.2017 klo 13.30

Otetaan kesä vastaan lauluilla ja muulla ohjelmalla. Tilaisuus on kaikille avoin ja siinä tuodaan esille yhdessä tekemisen merkitys Lemin 100-vuotishistoriassa.
Vanamokoti on tehostetun palveluasumisen yksikkö. Lemin vapaaehtoisryhmä on useamman vuoden ajan järjestänyt yhden ohjelmallisen päivän. Näihin on pitäjiltäkin osallistunut yleisöä. Esiintyjät ovat vaihdelleet ja tänä kesänä on tavoite saada myös lapsia mukaan.

Yhteystiedot: Sirkka Liljander sirkka.liljander@lemi.fi / 040 595 7350

VieremäTulevat tapahtumatVieremä

Taajaman koulukeskus, Itäinen, Eteläinen ja Pohjoinen koulu / 5.10. klo 9-12

Koko Suomi kiittää -Suomi 100 tapahtumana järjestetään avoin koulupäivä ikäihmisille. Tapahtumaan voi osallistua Vieremän kunnan taajaman koulukeskuksessa ja kaikilla kyläkouluilla. Ikäihmiset voivat tutusta koulun toimintaan ja osallistua lasten sekä nuorten oppitunneille. Vieremän kunta tarjoaa juhlavuoden kunniaksi savolaista perinneruokaa, mykyrokkaa ja jälkiruuaksi täytekakkukahvit.

Ennakkoilmoittautumiset ovat vapaa-ajantoimistoon p. 0400370132 ruokatarjoilun järjestämisen vuoksi.

Koulupäivän vieraat voivat tutustua taajaman koulukeskuksessa myös sähköisiin palveluihin, sillä Palvelu tulevaisuuten - eMaaseutu -hanke kumppaneineen ovat mukana tapahtumassa.

Yhteystiedot: rehtori Maija-Leena Kemppainen
maija-leena.kemppainen@vierema.fi / 0405949143

Kerro meille miten teidän tapahtuma meni!